עבודות לישראלים בבלגיה
כל ישראלי שמעוניין לעבוד בבלגיה חייב באזרחות האיחוד האירופאי או באשרת עבודה. אי אפשר לעבוד בבלגיה ללא היתר עבודה, גם אם מדובר על עבודה זמנית לתקופה של עד 90 ימים.
קצת על בלגיה
בלגיה היא מדינה הממוקמת ביבשת אירופה וחברה באיחוד האירופי. מדינה זו מורכבת מ- 3 מחוזות. המחוז הראשון הוא בריסל, העיר שמשמשת גם כעיר הבירה של בלגיה ושני המחוזות האחרים הם פלנדריה וולוניה. בלגיה נחלקת מבחינה אתנית לשני חלקים, החלק הפלמי והחלק הוואלוני.
בחלק הוואלוני השפה העיקרית היא צרפתית ואילו בחלק הפלמי השפה העיקרית היא פלמית. רבים מתושבי בלגיה שולטים גם בשפה הגרמנית וההולנדית.
למעשה, הקהילה הגרמנית בבלגיה כוללת כמאה אלף איש ורבים טוענים שמדובר על קהילה שסגורה בינה לבין עצמה. בבלגיה קיימת גם קהילה יהודית קטנה (מונה כ- 30 אלף איש) אליה מתחברים רוב הישראלים שמגיעים לעבוד בערים הגדולות והמרכזיות במדינה.
עבודות לישראלים - למה דווקא בלגיה?
ישראלים רבים מחפשים עבודות לישראלים בבלגיה וזאת משום שמדובר על מדינה מבוססת בה הכלכלה חזקה. ענף המסחר במדינה זו משגשג, יש בה שילוב יפהפה של עתיק וחדש ויש בה עבודות רבות בתחום המכירות, התיירות, היהלומים ותחומים נוספים.
ישראלים שמעוניינים לעבוד בבלגיה בדרך כלל מחפשים עבודה בערים הגדולות והתיירותיות שלה, דהיינו בבריסל, רוז' ואנטוורפן.
בריסל היא עיר הבירה של בלגיה ויש בה משרות פנויות רבות. חיים בה מעל למיליון איש, חיי הפנאי בה עשירים וכן התרבות, האדריכלות, חיי הלילה ועוד. ישראלים רבים משתלבים בבריסל בתפקידי מכירות ומרוויחים סכומים יפים של כסף.
ברוז' היא עיר מקסימה שהוכרזה כאתר מורשת עולמית. יש בה תעלות שמזכירות את ונציה, סמטאות עתיקות ומצוירות, בניינים שנבנו בסגנון הגותי ומדי שנה מגיעים אליה תיירים רבים.
עיר נוספת שתופסת מקום של כבוד ברשימת עבודות לישראלים בבלגיה היא אנטוורפן, העיר המוכרת בזכות האבנים היקרות בה ותעשיית היהלומים.
בין אותן עבודות לישראלים בבלגיה ניתן למצוא משרות רבות בתחום המכירות, עבודות בתעשיית היהלומים, עבודה בקניונים בבלגיה, בעסקי העגלות וזוהי רק תחילת הרשימה הארוכה של העבודות המשתלמות בבלגיה.
חשוב לקחת בחשבון שיש חברות בינלאומיות להן יש שלוחה גם בבלגיה ותמיד מומלץ לבדוק מיהן אותן חברות והאם יש להן סניף גם בישראל, כך שתוכלו להפוך לעובדי החברה בישראל ולעבוד מטעמה בסניף בבלגיה.
הכנה מקדימה – חשוב לדעת וליישם
כל ישראלי שמעוניין לעבור לבלגיה למטרת מגורים, עבודה ולימודים חייב לקחת בחשבון את הדברים הבאים:
- היתר כניסה: כל אדם שמעוניין לעבוד בבלגיה חייב לפנות אל שגרירות בלגיה בישראל למטרת קבלת ויזה.
- היתר עבודה: כל ישראלי חייב בהיתר עבודה בבלגיה. היתר זה יש לסדר אל מול החברה המעסיקה טרם עולים על הטיסה לבלגיה.
- היתר מגורים: חובה להשיג היתר מגורים מהרשות המקומית באותה עיר בה מתכננים לעבוד ולגור.
- בריאות: חשוב לעשות ביטוח רפואי לישראלים וזאת על מנת להבטיח כיסוי מרבי בכל הקשור אל טיפולים רפואיים מקיפים. (חשוב לוודא שהביטוח מספק כיסוי רפואי לביקורים שגרתיים אצל רופאים, אשפוזים, ניתוחים, בדיקות, חוות דעת וביקורים מרופאים מומחים ועוד).
תנאי עבודה בבלגיה
חשוב לדעת שגם בבלגיה בדומה לישראל יש שכר מינימום. משרה מלאה כוללת 150 שעות חודשיות. השכר הוא חודשי ותמיד יצויין כסכום ברוטו. כל עובד חייב להפריש מס הכנסה מינימאלי שמהווה רבע אחוז מהשכר החודשי ברוטו. כאן חשוב לדעת שישראל ובלגיה חתומות על אמנת מס החל משנת 2010.
ביטוח לאומי נוגס גם הוא כ- 13% אחוזים מהשכר וחשוב לדעת שישראל ובלגיה חתומות על אמנה בינלאומית שעיקרה היא מניעת מצב של כפל תשלומי ביטוח לאומי.
מהשנה השנייה לכל עובד יש 20 ימי חופשה בתשלום ובמרבית מקומות העבודה מוסיפים לשכר תלושי אוכל יומיים וביטוחים מסוגים שונים. המשכורות תמיד צמודות למדד ומתעדכנות בהתאם. ברוב המשרות נדרש לדעת לפחות שפה מקומית אחת.
כעת, כל שנותר לכם הוא לעשות למצוא עבודה בבלגיה, להשיג ויזה והיתר עבודה ולהתחיל בהכנות. בהצלחה!