עולם הקהילות בעידן ה Facebook
איך אלפי נשים ישראליות מסביב לעולם מממשות את החזון של Facebook?
כמו בכל ארגון עיסקי, גם ב-Facebook מנסים כל הזמן לזהות היכן טמונים ההזדמנויות ומנועי הצמיחה הבאים. אחד המרכזיים שסימנו בחברה בעת האחרונה הוא נושא הקהילות, בדגש על הקשר האישי בין חברי הקהילה שהפלטפורמה מאפשרת.
כמנהלת הקהילה הגדולה ביותר כיום, לנשים ישראליות בחו"ל - "נשים בעולם של הזדמנויות", המונה כ - 10,000 נשים ישראליות שמתגוררות בכל רחבי העולם, אני חווה את החזון של Facebook מתממש מדי יום בתוך הקהילה שהקמתי.
לרכישת כרטיסים למפגש הרילוקיישן הראשון של הקהילה בישראל הקליקו כאן
בפברואר 2018 ערכה Facebook כנס אליו הזמינה מעל ל-300 מנהלי ומנהלות קהילות דומיננטים מרחבי העולם. מטרת הכנס הייתה להציג בפני המשתתפים את החזון, לקבל מהם פידבק ובעיקר להפיץ באמצעותם את הבשורה על חשיבות העניין בעיני החברה, דרך ההשקעה והרצינות בה החברה מתייחסת לקהילות.
הכנס התמקד ב 3 נושאים עיקריים:
-
חיזוק מנהלי הקהילות, על ידי מימון, תוכניות תמרוץ ומתן הטבות נוספות
-
פיתוח כלים חדשים שמטרתם לאפשר למנהלי הקהילות לנהל טוב יותר את הקהילה שלהם
-
הצגה של תכנית הרחבת צוות מהנדסי הקהילות, על מנת לשמור טוב יותר על הבטיחות של החברים בקהילות השונות של פייסבוק.
כדי להבין את התופעה החברתית הזאת ולנסות להסביר מה גורם לכל כך הרבה נשים להצטרף לקהילה שלנו מדי יום, אני חושבת שצריך לנסות ולהבין את הערכים עליהם מבוססת הקהילה:
-
חברות ותמיכה: בין אם התמיכה מושטת ממרחק רב, ובין אם על ידי מישהי שלא פגשת מעולם, סביר להניח שחוויית הקושי משותפת והיא מדברת מדם ליבה ומתוך ניסיון אישי ממנו גם נובעת דרך הפתרון המוצע. במקרים רבים קיימת התחושה שאף אחד אחר לא באמת מבין, לא החברות בארץ, לא הבעל, אם יש, ולא המשפחה הקרובה. דווקא מתוך הקושי הזה, המוטיב המרכזי שלנו הוא: "אנחנו מבינות מה עובר עליך, ועל בסיס ההבנה הזו אנו רוצות לעזור".
-
יצירתיות ויוזמה: הרילוקיישן פותח הזדמנויות ומאפשר תנאים שלא בהכרח היו קיימים קודם לכן, וכל אחת לוקחת את זה למקום האישי שלה. בין אם זה לבנייה של עסק חדש, לזמן איכות עם הילדים כל אחר הצהריים, לחוגים או לימודים, לכל אחת יש מחשבות וחלומות על מה היא רוצה להפיק מהזמן הזה. בבסיס כל אלו עומדת שאיפה למימוש עצמי, ואני מתכוונת לצורות שונות של מימוש עצמי. יש שרואות ברילוקיישן זמן לנוח, ויש שרואות בו זמן לעשות דברים שתמיד חלמו עליהם, להקים וליזום. אני מאמינה שלכל אחת יש שאיפה למימוש משהו אחר ברילוקיישן, משהו שלא תמיד קיבל את המקום המתאים בחיים טרום המעבר. הקהילה מהווה כר פורה המאפשר לבדוק את הרעיונות השונים עם חברות קהילה שעשו בחירות דומות. לדוגמא, אם החלטתי להקים עסק של סדנאות בישול, ומישהי אחרת בקהילה כבר עשתה את זה, אני יכולה להיעזר בה ולהתייעץ איתה בנושאים שונים. בדרך כלל העזרה מגיעה מתוך הזדהות ורצון כנה לסייע ולתמוך, וכמעט תמיד ללא תמורה כספית.
-
סובלנות לתהליך: הזדמנות. די ברור לכל מי שחוותה מעבר לארץ אחרת, שזהו תהליך גדול ומורכב של שינוי, שדורש סבלנות, למצב, וגם לעצמך. אבל זו גם הזדמנות לעשות שינוי שלא בהכרח היה קורה בארץ. התקשורת והשיתוף בקהילה, שחברותיה עברו תהליך דומה, מאפשרת לך להיות יותר סבלנית לעצמך ולתהליך.
כשאני מסתכלת על קהילת "נשים בעולם של הזדמנויות", נראה שהיא מהווה מקור של העצמה נשית לכל מי שנמצאת בה, מתוך מקום של כבוד הדדי, פתיחות לצורות שונות של מימוש עצמי, והבנה של תהליך המעבר לארץ אחרת וההשפעה שלו על כל תחומי החיים.
הקהילה היא מקום שבו לכוח הנשי יש השפעה מכרעת על חיי היום יום של הנשים השייכות לקהילה, וגם אם לא כולן משתתפות או משתפות, הן קוראות, ומתייחסות לכל מה שקורה ועולה בקהילה.
מנכל"ית Facebook ישראל, עדי סופר תאני, התייחסה לנושא הקהילות בראיון לגלובס במאי 2018, ואמרה כי:
"קהילות בפייסבוק התפתחו באופן טבעי על הפלטפורמה. לאחרונה, הבנו שהחזון שהנחה אותנו במשך עשור: "לחבר בין אנשים" אינו מספיק וצריך גם לקרב ביניהם. אחת הדרכים לעשות את זה היא באמצעות מתן כוח לאנשים לבנות קהילות משמעותיות, שיוצרות השפעה על חיים של אנשים".
אני בהחלט מסכימה שהקהילה שלנו, "נשים בעולם של הזדמנויות", היא לא רק מקור למידע, אלא בעצם מהווה בית וכח נשי, ואני רואה כל יום את ההשפעה של הקהילה שלנו על חייהן של החברות בה.
החלום שלי הוא לבנות גם קהילות נשים מקומיות תחת אותו המותג "נשים בעולם של הזדמנויות" שיאפשרו גם מפגשים פיזיים ולא רק און ליין.
המפגש הפיזי הראשון של הקהילה יתקיים ב-17 ליולי השנה במרכז הכנסים קריפטון בכפר הירוק, והוא מיועד לנשים לפני המעבר לרילוקיישן (ולבני זוגם), לנשים שכבר גרות בחו"ל ונמצאות בביקור בארץ, וגם למנהלים בחברות ולמנהלות משאבי אנוש, שרוצים להבין יותר לעומק את מה שעובר על העובד ומשפחתו במעבר.
תכני הכנס מקיפים את מגוון הנושאים הקשורים במעבר למדינה אחרת, כולל האתגרים, חיפוש עבודה, הקמת עסקים והבנה של התהליך שעובר על המשפחה במעבר, ומומלצים גם למי שרילוקיישן הוא חלום לא ממומש עבורו.
נפגש,
תאיר מורדוך
על הכותבת:
תאיר מורדוך מתגוררת עם בעלה, ושלושת בנותיה בסינגפור. מזה שבע שנים ברילוקיישן, מהם ארבע שנים בטוקיו, ושלוש שנים בסינגפור.
היא בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני במנהל עסקים, בתפקידה האחרון כיהנה כסמנכל"ית משאבי אנוש של חברת מטרולייט, ולאחר מכן הקימה וניהלה חברת Head Hunting.
בטוקיו הקימה עסק של סדנאות בישול ים תיכוני, וכן שתי חנויות און ליין, באיביי ובאטסי. לאחר המעבר לסינגפור, הקימה חנות און ליין בשופיפיי, וכן את קהילת "נשים בעולם של הזדמנויות". הקהילה מונה כיום כ 10 אלפים נשים ישראליות בכל רחבי העולם.
לינק לקבוצת הפייסבוק "נשים בעולם של הזדמנויות": https://www.facebook.com/groups/womanintheworld
לינק להרשמה לכנס שיערך ב 17 ליולי בישראל: https://eventbuzz.co.il/lp/event/mlvja
קראו עוד על: כשרילוקיישן הופך מחוויה חד פעמית לאורח חיים