רילוקיישן לפינלנד
פילנלנד היא אחת המדינות המרתקות ביותר באירופה. מצד אחד היא מסקרנת משום האופי האקלימי שלה ואופיים של האנשים שחיים בה שלושה חודשים שלמים בחשיכה. מצד שני, זו מדינה שלווה, בה החיים מאוד מסודרים, איכות החיים גבוהה והאנשים אדיבים.
קצת על פינלנד
פינלנד היא מדינה שממוקמת בחלקה הצפוני של יבשת אירופה. השפות הרשמיות במדינה זו הן שוודית ופינית. עיר הבירה היא הלסינקי והמדינה מונה יותר מ- 5 מיליון בני אדם. דברים נוספים אותם חשוב לדעת על המדינה (במיוחד אם אתם מתכננים רילוקיישן לפינלנד) הם שהמטבע בו משתמשים בה הוא האירו, שמזג האוויר בה קר מאוד, שההיסטוריה שלה מפוארת מאוד ורצופת סיפורים על דייגים, דגה וסיפורי וויקינגים. המטבח הפיני הוא תענוג לאוהבי בשר וכולל תבשילי דגים ובשרים עסיסיים. יש בה המון קתדרלות וכנסיות (שכן רוב הפינים נוצרים), כפרי נופש ציוריים ורבים מגיעים אלי מדי שנה על מנת לצפות בתופעה היפהפייה של הזוהר הצפוני.
כבר קראתם את המדריך שלנו לרילוקיישן?
למה רילוקיישן לפינלנד?
ישראלים רבים מתעניינים בטיול אל פינלנד ואילו אחרים מחליטים על רילוקיישן לפינלנד וזאת משום כל היתרונות הטמונים בה. אמנם מדובר על מדינה קרה מאוד, אך איכות החיים בה גבוהה מאוד ומערכת החינוך של המדינה ידועה כמערכת החינוך הטובה ביותר ביבשת אירופה.
התושבים מנומסים ואדיבים לזרים. אם מעוניינים להימנע מיוקר המחייה ניתן לשכור דירה בערים הסובבות את הלסינקי (עיר הבירה), כמו למשל בונאטה ואספו. פינלנד היא מדינה יפהפייה עם אהבה לאלכוהול איכותי, מאכלי בשר ודגים, דונאטים, קימל ושמיר וכמובן אהבה אינסופית לסאונה הפינית. בהחלט חוויה לכל מי שמתכנן רילוקיישן לפינלנד. ישראלים שהחליטו על רילוקיישן לפינלנד מבחינה מקצועית תעסוקתית ישמחו לקרוא ששבוע העבודה בפינלנד קצר יותר מבישראל, החופשות ארוכות יותר והתנאים טובים.
רילוקיישן לפינלנד – הדברים החשובים
- אשרת שהייה בפינלנד: פינלנד וישראל חתמו על הסכם על פיו כל ישראלי יוכל לשהות בפינלנד תקופה של שלושה חודשים על אשרת תייר. כל ישראלי שמעוניין ברילוקיישן למדינה זו לתקופה של שלושה חודשים ומעלה יצטרך לפנות אל משטרת ההגירה של פינלנד, שכן המשטרה היא זו שאחראית על כל הקשור אל מתן אשרות שהייה בפינלנד.
- עבודה: כל אדם שמגיע אל פינלנד לשלושה חודשים ופחות לא יוכל לעבוד בה וכל אדם שיגיע לתקופה ארוכה יותר יהיה חייב באשרת שהייה במדינה ובהתאם יוכל גם לעבוד במדינה. אם אתם חושבים לעשות רילוקיישן בפינלנד משום שחברה פינית הזמינה אתכם לעבוד אצלה, יש לבקש מהחברה שתעזור לכם בכל הקשור אל אשרת שהייה ועבודה בפינלנד.
- ביטוח לאומי: כל אדם שקיבל אשרת שהייה בפינלנד יצטרך לפנות אל הביטוח הלאומי של פינלנד וזאת על מנת לסדר את כל הקשור אל ה- KELA, כלומר מספר וכרטיס הביטוח הלאומי שלכם במדינה. כרטיס זה ישמש אתכם לביצוע רוב הפעולות במדינה.
- בריאות: חשוב לקחת בחשבון ששירותי הבריאות בפינלנד טובים, אך האחות היא זו שתחליט האם אתם אכן זקוקים לשירותיו של רופא בבית החולים ובבית החולים זמן ההמתנה ארוך. כל אלו מובילים את מרבית תושבי פינלנד והזרים המתגוררים בה לעשות ביטוח בריאות פרטי. כל ישראלי שהחליט על רילוקיישן בפינלנד צריך לקחת בחשבון ביטוח רפואי לישראלים בחו"ל וזאת על מנת ליהנות משירותי רפואה פרטית של רופאים מומחים, בדיקות, ניתוחים, תרופות ועוד כל אימת שהוא ובני משפחתו יזדקקו לשירותים אלו.
נקודות חשובות נוספות
- בנקים: רילוקיישן לפינלנד ופתיחת חשבון בבנק פיני משמע אין אוברדרפט (מינוס) בבנק. אין כזה דבר מבחינת הפינים. יש אפשרות לשלם במזומן או באשראי בתאריך מסוים.
- תחבורה: יש מערך תחבורה מפותח מאוד ואם אתם מתגוררים בסביבות הלסינקי, באיזורים וונאטה או אספו יהיה זה חכם לקנות כרטיס תחבורה חודשי שכולל שימוש גם בתחנת הרכבת, באוטובוסים ובכל אמצעי התחבורה הנוספים באותה קבוצת ערים.
- אקלים: בחורף הטמפרטורות יכולות להגיע עד למינוס שלושים ושלושים וחמש מעלות. הקיץ קצר והטמפרטורות אינן גבוהות ביחס לטמפרטורות בארץ בתקופת הקיץ.
- שכירות: מחירי השכירות אינם גבוהים כמו מחירי הדירות לקנייה.
- אורח חיים: התקציב המשפחתי בפינלנד מתפלג ברובו לתשלום עבור דיור ולאחר מכן , לתשלום עבור סל מזון, בידור, תחבורה, מסעדות, אלכוהול, ריהוט, ביגוד, בריאות, תקשורת וחינוך.
- אין פקקים: בפינלנד אין פקקים ואין עומסי תנועה.
כעת, כל שנשאר לכם ללמוד פינית, "לארוז את המשפחה" ולנסוע לפינלנד. בהצלחה!