לימודים בארה"ב

דף הבית >> לימודים בחו"ל >> לימודים בארה"ב

מאות אלפי אנשים מגיעים מידי שנה לארה"ב מכל העולם בכוונה להתחיל או להמשיך את לימודיהם הגבוהים. מידע נוסף על לימודים בחו"ל.

בפרקים הבאים תלמד על תהליך ההרשמה, ויזות סטודנטים, מציאת מגורים מתאימים לתקופת הלימודים, התמצאות בקמפוס, היחסים עם צוות ההוראה, הבחינות, שיטת הציונים האמריקאית ועוד.
נלווה אותך עד קבלת התואר הנכסף.

שוקל לסוע ללימודים בארה"ב? יש כל כך הרבה דברים לעשות, לברר וללמוד לפני כן. אנו מקווים להצליח ולפשט קצת את הנושא עבורך. בפרקים הבאים נדון בתהליכים שאתה צריך לעבור מרגע קבלת ההחלטה ועד היום האחרון של הלימודים....

שלב א' - כשנה וחצי לפני הזמן

  1. הגדר את המטרות שלך:

    המטרה אליה אתה שואף תשפיע על הדרך שתצעד בה על מנת להגשימה. אם אתה רואה עצמך עובד וחי בארה"ב לתקופת מה לאחר הלימודים, יהיה עלייך לקחת בחשבון, למשל, את בחירת נושא הלימודים. יהיה קל יותר לקבל אשרת עבודה בארה"ב אם תבחר במקצוע נדרש, כמו למשל בתחום המחשבים, הפיזיקה וכו.
    השאלה הנצחית היא תמיד מה ללמוד - מה שאוהבים או מה שיקדם אותנו לקראת קריירה מבטיחה - את התשובה נשאיר לך.... דבר עם אנשים שעברו את המסלול שאתה מעוניין לעבור. יש באינטרנט מספר פורומים המיועדים לסטודנטים - תוכל להתעניין גם שם.

     
  2. מצא את המוסדות האקדמים בארה"ב שיקדמו אותך למטרה שלך:

    עכשיו כשאתה יודע לאיזה כיוון מועדות פניך, תוכל לחפש ולמצוא את אותם מוסדות אקדמים שיקדמו אותך לעבר המטרה. ישנם מספר קריטריונים שיכולים להשפיע על ההחלטה שלך בבחירת האוניברסיטה המיועדת:

    א. דירוג אוניברסיטאות בארה"ב: קיימות מספר רשימות דירוגים של האוניברסיטאות בארה"ב. יש לקחת בחשבון שהדירוגים הם לא אובייקטיבים לגמרי למרות שהם מתיימרים להיות כאלו.

    ב. מחיר: עלויות הלימודים באוניברסיטאות הנחשבות מגיעות לסכומי עתק. אוניברסיטאות ציבוריות זולות יותר מאוניברסיטאות פרטיות (תוכל לקרוא על סוגי הקולג'ים והאוניברסיטאות בפרקים הבאים). אם אתה נחוש בדעתך לנסות ולהתקבל לאוניברסיטה יוקרתית והכסף אינו מצוי בידך, אל תתייאש, תוכל לנסות ולקבל מילגה. 

    ג. יוקר המחייה: האם אתה רואה את עצמך גר ולומד בניו יורק? כדאי לדעת שיוקר המחיה בניו יורק הינו כמעט פי שניים מאשר בטקסס, למשל (ועל כך קרא בפרק "יוקר המחיה" בקטגוריה "מגורים" במאגר המידע) 

    ד. עבודה: אם אתה חושב לעבוד לאחר הלימודים (ויש בידך האשרה המתאימה) כדאי לשקול אוניברסיטאות הסמוכות למתחמי עסקים בתחום המעניין אותך. לדוגמא - לימודי מחשבים בקליפורניה יכולים להקל עליך למצוא עבודה בעמק הסיליקון הידוע. אם תחום הבידור מושך אותך, כדאי ללמוד באזור לוס אנג'לס. לימודי מנהל עסקים, בניו יורק, לא רחוק מהוול סטריט וכו'. 

    ה. מזג אוויר: אם המחשבות קופאות לך ברגע שהטמפרטורה צונחת מתחת ל- 15 מעלות, כדאי לשקול לימודים בחוף המערבי...כדאי רק לזכור שרעידת אדמה באיזור היא כמעט עניין שבשגרה... אזורים אחרים הינם מוטי אסון בתקופות מסוימות, כמו פלורידה הסובלת מסערות הוריקנים בסתיו. בניו יורק הטמפרטורות צונחות הרבה מתחת לאפס והיא ידועה בסופות השלג המקפיאות וכך הלאה.. :-)

    בשלב זה כדאי לבחור בין 10 ל- 15 אוניברסיטאות פוטנציאליות. בחן אותן שוב. צמצם את הרשימה ל- 8-10 מוסדות שהסיכוי שתתקבל אליהם יהיה גדול יותר. אל תוותר מראש על אוניברסיטאות שסיכויי הקבלה אליהם קלושים, אך וודא שהם אינם מהווים יותר מאשר 20% מהפניות שלך.

     
  3. טפסי הרשמה: תוכל לבקש את טפסי ההרשמה במספר דרכים - לשלוח מייל (תמצא את כתובת המייל באתר האינטרנט), לשלוח בקשה באמצעות האתר עצמו (טופס פנימי) או באמצעות מכתב בדואר רגיל (את הכתובת תמצא באתר). סביר להניח שתקבל הרבה חומר בחזרה. קרא אותו בסבלנות ושים לב לפרטים. לפני שאתה ממלא ושולח את הטפסים עלייך לעבור מספר מבחנים.
     
  4. למד ועבור את המבחנים כסטודנט זר, בכל מקרה, עלייך לעבור את ה-TOEFEL. זוהי בחינה הבודקת את רמת האנגלית שלך. לא ניתן להיכשל בה. מדובר במבחן במחשב. תוצאה של 300 היא תוצאה של אנגלית ברמה של שפת אם. תוצאה של 83 נחשבת לתוצאה המשקפת אנגלית בסיסית, תוצאה של 133 מעידה על אנגלית ברמה של שיחה ותוצאה של 213 מעידה על אנגלית ברמה מתקדמת ותוצאה של 268 מעידה על אנגלית הקרובה לרמת של שפת אם. מחיר הבחינה 130$. 

בכל מקרה, על מנת לעבור את מבחן ה-Tofel מומלץ להירשם לקורס ללימודי אנגלית באחד מבתי הספר לשפות בארץ טרם הבחינה.

לתואר ראשון תצטרך לעבור את בחינות ה-SAT . זוהי בחינה הבודקת את רמת הידע שלך באנגלית ובמתמתיקה.

תוצאה מושלמת הינה 1600. רק 7 מתוך 10,000 סטודנטים בשנה מצליחים להגיע לתוצאה כזו... הממוצע הינו 1000, קרי 500 באנגלית ו- 500 במתמתיקה (זהו הממוצע החדש החל ממרץ 2005, עד אז 480 הוא הממוצע). ישנן אוניברסיטאות הדורשות גם את ה- SAT II הבוחן רמות ידע בנושאים אחרים ו- ACT הדומה ל- SAT אלא שהיא קצת יותר מורכבת.

לתואר שני, תלוי במוסד, תתבקש לעבור את ה-GRE ולפעמים גם את ה- GRE Subject Test. סטודנטים למנהל עסקים יתבקשו לעבור את ה- GMAT, סטודנטים למשפטים את ה-LSAT, סטודנטים לרפואה את ה- MCAT. סטודנטים העוברים את ה- GMAT ,LSAT  או MCAT לא צריכים לעבור את ה- GRE, אלא במקרים מיוחדים.

טפסי ההרשמה שקיבלתם מכילים בתוכם גם את המידע המדויק לגבי הבחינות שעליכם לעבור. 

תוצאות הבחינות חשובות מאד בתהליך הקבלה. לכן, התכונן היטב לבחינות. ישנם סטודנטים שעוברים את הבחינה פעמיים, על דעת עצמם, על מנת לשפר את התוצאות. בכל מקרה התוצאה הגבוהה בין הבחינות היא זו שמדווחת.

  • בדוק אפשרות לקבלת מילגה: בתור סטודנט זר, אינך זכאי למילגות רבות המגיעות רק למי שהינו אזרח אמריקאי. בעמוד הזה תוכל למצוא את כל אותם הגופים המעניקים מילגות לסטודנטים זרים המבקשים ללמוד בארה"ב. 

בארץ תוכל לפנות לבקשת מילגה לקרן פולברייט ולקרן ISEF
מידע לגבי הלוואות, Student Loans תמצא בחבילות המידע שתקבל מהאוניברסיטאות. 

ההוצאות הצפויות לך במהלך השנה הינן כדלהלן (באופן כללי ביותר - תלוי בעיר שבה אתה לומד ותלוי ברמת החיים שאתה רוצה לאפשר לעצמך) 

  • דמי רישום לאוניברסיטה: 50$-75$ לאחד
  • בחינות כניסה: SAT, TOEFEL למשל, 100$-200$ יש כאלה העוברים את אותה בחינה פעמיים
  • שכר לימוד: 5000$-30,000$ לשנה אקדמית
  • ספרים וציוד: 500$-1000$ לשנה אקדמית
  • מגורים ואוכל בקמפוס: 3000$-7500$ לשנה אקדמית
  • מגורים מחוץ לקמפוס: 3000$-9000$ לשנה אקדמית
  • אוכל לגרים מחוץ לקמפוס: 2500$-3000$
  • ביגוד: 500$ ומעלה
  • ביטוח רפואי: 400$-600$ לשנה לבודד ו- 2500$-3500$ לשנה למשפחה
  • הוצאות אישיות: כ- 2000$ לשנה

שלב ב'

  1. בקש מכתבי המלצה:
    האוניברסיטה מבקשת מכתבי המלצה ממורים מהתואר הראשון או מהמעביד. ישנן אוניברסיטאות הדורשות לקבל את המכתב היישר מהממליץ, מבלי שיעבור דרכך ולשם כך תתבקש לחתום על waiver, כלומר וויתור על זכותך לראות את המכתב לפני שיגיע לידי האוניברסיטה. אם יוצאים מתוך הנחה שמכתבי המלצה מבקשים ממי שיתן עלינו כמה מילים חמות, אל תראה בדרישה הזו בעיה. רוב הסטודנטים חותמים עליה.

     
  2. Statement of Purpose
    ציונים גבוהים אינם הפקטור היחידי בקבלה לאוניברסיטה. רוצים גם להתרשם מהיכולת שלך לבטא את עצמך בצורה מאורגנת ומשכנעת. אל תשכח שהמוני סטודנטים מכל העולם מנסים להתקבל ללימודים ועל ועדות הקבלה לנפות את הפחות מתאימים. לכן עליך לוודא שהמכתב שלך, המתאר מדוע אתה מסוג הסטודנטים שהם רוצים במוסד שלהם, יבלוט מעל לשאר... חשוב היטב על תוכן המכתב וודא שהוא מבטא את תחושותיך ומטרותיך בצורה הבהירה ביותר.

     
  3. תעודות קודמות - Transcripts
    התעודות רלוונטיות מהתקופה שלאחר התיכון. תואר ראשון או לימודי תעודה אחרים. במידה ואתה חש אי נוחות לגבי ציונים לא כל כך טובים באמתחתך, תוכל להתייחס אליהם ב- statement of purpose.

     
  4. מלא ושלח את הטפסים + תשלום הרשמה
    ראשית, אנו ממליצים לשכפל את הטפסים ולכתוב עליהם, על מנת שאן יש טעויות או אי הבנות, שתוכל לתקן באופן חופשי ואח"כ להעתיק נקי לטפבים המקוריים. 

למרות שקיבלת טפסים למלא, ישנן אוניברסיטאות רבות שניתן להירשם אליהן באמצעות אתר האינטרנט שלהן. 
חשוב לשלוח את הטפסים לפני התאריך האחרון המצויין בטפסים. מומלץ לשלוח כ- 10 חודשים לפני תחילת הלימודים. 

שלב ג' 

  1. ענה על בקשות למידע נוסף: לאחר ששלחת את כל הבקשות יכול להיות שתקבל בקשות למידע נוסף. ענה עליהן ללא דיחוי.
     
  2. אשר השתתפותך: אם היית בר מזל והתקבלת למספר אוניברסיטאות שהיית מעוניין בהן, תקבל מכל אחת מהן Letter of Acceptance. לאחר שהחלטת סופית באיזו מהן אתה מעונין ללמוד, שלח מכתבי תודה וסירוב לאלו שאינך מעוניין בהן (מתוך נימוס והתחשבות) ומכתב המאשר את השתתפותך בלימודים באותה אוניברסיטה שאתה מעוניין בה. כתוצאה ממכתבך זה, תשלח אליך האוניברסיטה טופס קריטי בבקשת הויזה שלך - I-20 או DS-2019

ברגע שתאשר את השתתפותך תוכל גם האוניברסיטה להתארגן לקראת הגעתך. 

שלב ד'

  1. הגש בקשה לויזה: אנא קרא בפרק "ויזות לימודים" בקטגוריה זו.
  2. עבור בדיקה רפואית: חלק מהאוניברסיטאות דורשות מסמכים המעידים על מצבך הבריאותי. יתכן שגם תזדקק להם עבור הויזה. בכל מקרה, וודא שאתה מקבל את המסמך באנגלית, ואם לאו, תדאג שיתורגם אצל נוטריון מוסמך. יתכן כי תאלץ להבדק גם בארה"ב.
  3. ביטוח רפואי: מערכת הבריאות בארה"ב סבוכה, מסורבלת ויקרה. אנו ממליצים כי לפני כן תקרא את הפרק "ביטוח רפואי" בקטגורית "טיפול רפואי" במאגר המידע. ביטוח נסיעות מתאים לתקופה הראשונה שלך בארה"ב, אולם לאחר מכן, רצוי שתהיה מכוסה בביטוח טוב יותר. האפשרויות העומדות בפניך הן מ- David Shield בארץ, המבטח ישראלים בחו"ל ועד חברות אמריקאיות כפי שמפורט בפרק "ביטוח רפואי". גם האוניברסיטאות מציעות ביטוח רפואי ולעיתים הן אף מהוות חלק אינטגרלי משכר הלימודים. תנאי הויזה מחייבים ביטוח רפואי ולעיתים אף כיסוי מורחב.
  4. הכן רישיון נהיגה בינלאומי: רישיון בינלאומי יאפשר לך לשכור רכב בארה"ב עם הגעתך. על איך להוציא רישיון נהיגה בארה"ב, תוכל לקרוא בפרק "רישיון נהיגה" בקטגוריה "תחבורה".
  5. הזמן כרטיס טיסה
  6. דאג למגורים זמניים - קרא בפרקים הבאים בקטגוריה זו

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת- דיויד שילד חברה לביטוח בע"מ