עבודה בחו"ל

דף הבית >> עבודה בחו"ל

עבודה בחו״ל - המדריך המלא

מדי שנה אלפי ישראלים עוזבים את הארץ כדי למצוא עבודה בחו"ל במטרה לראות קצת עולם, להרוויח יותר כסף, לנסות את מזלם, לחסוך קצת ובעיקר לשנות אווירה ולהיחשף לתרבות ומקום שונה. אין ספק כי המעבר מביא איתו חששות רבים: הרי צריך להתאקלם, להעתיק את החיים שלנו ממקום מוכר למקום חדש - מדובר במשימה לא פשוטה בכלל, בייחוד כשזה נעשה באמצע החיים.

אז אם אתם בדיוק מחפשים עבודה בחו"ל או לחילופין כבר מצאתם עבודה שכזו ועכשיו אתם בדרך למדינה אחרת, להלן המדריך המלא שיסייע לכם להשיג את המטרות שלשמן נסעתם.

איפה ניתן לעבוד ובמה?

אחד האזורים המבוקשים מבחינת עבודה בחו"ל בקרב ישראלים היא ארה"ב. פרט לארה"ב, גם אוסטרליה נהנית מפופולאריות גוברת בשנים אחרונות וכמובן יעדים שונים באירופה כמו ברלין, לונדון ועוד.

אז אילו סוגי עבודות יש בחו"ל עבור ישראלים?

  1. עבודה מקצועית: עבודה שמיועדת לאנשים שלמדו רפואה, עריכת דין, ראיית חשבון, תכנות ותחומים מקצועיים נוספים, ויכולים לעשות הסבה המותאמת באופן ספציפי למדינה בה הם מעוניינים לעבוד וכך לחפש עבודה. במידה ומצאתם חברה שתעסיק אתכם, בחלק מהמקרים היא גם תדאג לכם לאישורי העבודה, אך ברוב המקרים תצטרכו לדאוג להסמכות המקומיות בכוחות עצמכם..
    לחלופין, בחלק מהמקרים התהליך הוא הפוך. מה זה אומר? במידה ואתם נמצאים בעבודה בחברה מסודרת בארץ, ייתכן כי תקבלו הצעת עבודה בעולם במסגרת רילוקיישן, דרך החברה. במקרה שכזה, חצי מהדאגות והסידורים יורדים מכם, שכן אותה חברה בדרך כלל תדאג לכם לויזת עבודה, ויזת שהייה, משכורת מכובדת ולפעמים גם מגורים.

     
  2. עבודה זמנית: משרות זמניות שהמטרה העיקרית לשמה ישראלים עוברים לחו״ל היא להרוויח כסף, והרבה. אותן משרות, לאו דווקא דורשות לימודים אקדמיים אלא רכישת מיומנות מסוימת. המשרות הכי נפוצות בארה״ב ובאירופה הן משרות הקשורות לתחום המכירות בין אם בדוכן, חנות או מעבר מדלת לדלת. בנוסף יש משרות כמו מנעולים, הובלות, עבודה עם ילדים (מה שמכונה ׳אופר׳) ועוד.

מציאת עבודה בחו"ל - רשימת משימות

איך לבחור את סוג העבודה בה תעבדו?

במידה ואתם שכירים בחברה המציעה לכם רילוקיישן - הרי שרוב הבחירה נעשתה עבורכם. במידה ואתם נוסעים לחו"ל ללא הסדר מוקדם מראש - ניתן להיעזר בחברים או משפחה מקומיים שיוכלו לקשר אתכם לאנשים הנכונים. חשוב לציין שעל מנת להיות מועסקים באופן חוקי, המעסיק צריך לבקש עבורכם ויזת עבודה. במקרה כזה, סביר להניח שתצטרכו קשרים או כשרון יוצא דופן על מנת להצדיק את המהלך מבחינת המעסיק.

יש גם חברות העוסקות בהשמה של עבודות מחו"ל מהארץ - ויתרון משמעותי במקרה הזה הוא דרכון זר למדינה הרלוונטית.

טיפים ושאלות שמומלץ לבדוק טרם בחרתם בעבודה בחו״ל

  • בצעו השוואה בין מספר משרות, אל תמהרו ללכת על הצעה הראשונה שמציעים לכם. בדקו כל חברה וחברה, נסו לקבל רושם שישקף לכם איך תרגישו באותו מקום, קראו את סביבת העבודה. אל תשכחו שאנו מבלים במקום העבודה זמן ממושך ולכן אנו ממליצים לכם לערוך טבלה בה תכתבו את היתרונות והחסרונות בכל מקום.
  • חשבו את ההוצאות לעומת ההכנסות שתקבלו, יכול להיות שלמרות שאתם עובדים בחו״ל תמצאו את עצמכם מתקשים לכסות את כל ההוצאות שיהיו לכם.
  • בדקו האם החברה בה אתם מתכוונים לעבוד, עוזרת לכם בחיפוש ובתשלום שכר הדירה. במידה ואתם לא מתכוונים להשכיר או לרכוש רכב, וודאו כי יש תחבורה ציבורית נוחה שתאפשר לכם להגיע ולחזור הביתה בזמן הגיוני. בנוסף, בדקו אם החברה אוספת אתכם משדה התעופה ועוזרת לכם להתמקם לפחות בכמה ימים הראשונים.
  • לפני שאתם מגיעים באופן סופי, בדקו את האופציה להשתתפות חלקית של החברה עם כרטיס הטיסה, או לפחות החזר חלקי, לאחר שאתם כבר עובדים בה תקופה מסוימת.
  • מיותר לציין שמומלץ מאוד לבדוק מה השכר אותו אתם הולכים לקבל, אחרי ניכויים במידה ויש כאלה, שתדעו כיצד לחשב את ההוצאות שלכם ולהבין גם כמה כסף תוכלו לחסוך כל חודש. יש מקומות בעולם, דוגמת ארה״ב בה מקבלים את השכר בפיצול, כלומר פעמיים בחודש ובאמצעות המחאה.

איך למקסם את היתרונות המגיעים כתוצאה מעבודה בחו״ל?

אז עשיתם החלטה, עזבתם את הארץ ומצאתם עבודה. עליכם להבין כי כל ההתחלות קשות, במיוחד כשאתם עוברים למקום שאתם לא מכירים, מתקשים להסתדר, מקום בו אין אנשים רבים שאתם מכירים ולכן, עליכם לתת לעצמכם זמן התאקלמות של לפחות 3-6 שבועות.

עד שתבינו לאן "נושבות הרוחות", תלמדו את העבודה, תכירו קצת אנשים ואת הסביבה שבה אתם גרים ייקח קצת זמן ואם מראש תדעו ותקבלו את זה, יהיה לכם הרבה יותר קל. בנוסף, אנו ממליצים לכם לבוא עם ראש פתוח, לנסות ליצור לעצמכם הזדמנויות ולפתוח דלתות. כמה שפחות לקבל החלטות מראש יותר טוב.

אז נכון, מצאתם עבודה בחו"ל ועכשיו אחת המטרות העיקריות שלכם היא להתקדם ולפתח את עצמכם בחברה או בארגון אליהם התקבלתם, אבל אחד הדברים הכי חשובים כשאתם מגיעים למקום חדש הוא ליצור לעצמכם סביבה שתהיה נעימה לכם.

הירשמו לחוג, לקאנטרי קלאב או לכל מסגרת חברתית אחרת שתהיה לכם נעימה. כך גם תוכלו להתגבר על קשיים נוספים שנוצרים בדרך כמו לימוד השפה וגם תוכלו לרכוש חברים ולהיטמע בחיי קהילה . קחו לכם שעה שעתיים בשבוע, התיישבו באיזה בית קפה או מסעדה נחמדים ופשוט תחוו את המקום, זה יעזור לכם להתחבר למקום, ליצור קשרים, להרגיש שייכים ולהתאקלם בקלות.

לא לשכוח לעשות ביטוח רפואי

מעבר לחו"ל מחייב אתכם לדאוג לכיסוי רפואי במידה ותזדקקו לו. ביטוח לאומי לא יעזור לכם בשהותכם בחו"ל. מי שנוסע לפרק זמן קצר (בדרך כלל לחופשה) נוהג לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל. יחד עם זאת, כאשר מדובר במעבר במסגרת רילוקיישן או לפרק זמן של כמה חודשים לפחות, חובה לדאוג לביטוח רפואי בחו"ל אשר ידאג לכם לצרכים הרפואיים גם עבור האפצ'י הכי קטן שמצריך ביקור במרפאה או אצל רופא וגם כיסוי רפואי עבור בדיקות ומכונים ועד כמובן לקטסטרופות יותר גדולות לא עלינו.. ניתוחים, אישפוזים והשתלות. נסיים באימרה המפורסמת ונאחל לכל מי שנוסע: העיקר הבריאות.  

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת- דיויד שילד חברה לביטוח בע"מ