שילוח מכולה

דף הבית >> רילוקיישן >> שילוח מכולה

בואו ננפץ כמה מיתוסים על שילוח חפצים אישיים

"כמה יעלה לי לשלוח מכולה?" – איזו שאלה גדולה, הא?

מתניידים רבים רוצים להזדרז ולסמן וי על הדבר שמבחינתם הוא החשוב ביותר – להעביר את חפציהם האישיים מעבר לים. אבל האם זה באמת הדבר החשוב ביותר בתהליך הגדול הזה שנקרא רילוקיישן? תנו לי לנפץ לכם כמה מיתוסים.

מיתוס 1: קיבלנו מכולה מהחברה

קיבלתם הצעת עבודה בחו"ל ובתנאי החוזה נכתב שמגיע לכם לשנע מכולה על חשבון החברה. האם עצרתם לחשוב אם אתם באמת צריכים את זה?

נכון שנדמה ששילוח מכולה זה הפתרון הכי נוח ברילוקיישן. כל תכולת הבית שלכם עוברת יחד אתכם ליעד החדש ואתם מיד מרגישים בבית. וזה לעתים באמת משפיע על נוחות ההתאקלמות. אבל קחו בחשבון שישנם מקרים בהם הציוד האישי שלכם לא יכפה על האתגרים שבין כה ממתינים לכם במעבר.

הפתרון: ערכו רשימה של מה שאתם באמת רוצים וצריכים איתכם ביעד החדש. אולי תגלו שאתם לא ממלאים מכולה או שבכלל, תוכלו להסתפק במספר מזוודות נוספות שיעלו אתכם לטיסה? במקרה כזה תוכלו לבקש מהחברה לכסות עלויות אחרות הקשורות למעבר, למשל: הוצאות השכרת ריהוט, דיור זמני או ליווי של יועצת רילוקיישן שתסייע לכם במציאת בית ובתהליך ההתאקלמות בארץ היעד, סיוע באיתור בתי ספר לילדים ועוד.

מיתוס 2: "מי שולח מכולה ויש לו מקום בשביל כמה ארגזים?"

אם אתם עוקבים אחר קבוצות פייסבוק בסגנון של "ישראלים ב...", ודאי נתקלתם בכמה פוסטים שכתובים כך: "מי שולח מכולה ויש לו מקום בשבילנו?". אז הסכיתו – יש דרך יעילה יותר לחלוק מכולה. הכירו שני מושגים חשובים בעולם שיתוף המכולות:

  1. LCL: חלוקת מכולה באמצעות ארגזי עץ (lift-van) מותאמים אישיתלפי מידות החפצים שלכם. לאחר האריזה, חברת השילוח מעבירה את המטען למשלח הימי (freight forwarder) שמאחד מספר מטענים במכולה אחת, שעושה את דרכה לאותו נמל יעד.
    יתרון: לוח זמנים ברור ומהיר.
    חיסרון: עלויות נוספות עבור המשלח הימי ואריזת הפריטים בארגזים.

     
  2. גרופאז' (קונסולידציה): כשחברת השילוח עצמה מאחדת מטענים במכולה אחת כדי לחסוך בעלויות עבור המתניידים.
    יתרון: חסכוני, חוסך את תיווך המשלח הימי והארגזים וכל המהלך נעשה על ידי גורם אחד, במקרה הזה חברת השילוח.
    חיסרון: זמן. המכולה תצא לנמל היעד רק כאשר היא מלאה ולכן קשה לתכנן את מועד יציאתה.

מיתוס 3: "יש לי 60 מטר קוב"

ישנה מיסקונספציה בעולם השילוח, בה מתניידים חושבים שהם יודעים להעריך לבד את נפח התכולה שלהם. בפועל, הם לא תמיד צודקים וזה משפיע מאד על העלויות הסופיות.

חברה שמכבדת את עצמה לא תספק הצעת מחיר לשילוח מכולה מבלי לשלוח מעריך מקצועי שיבחן את כל הפרמטרים החשובים לקביעת עלויות ההובלה, כגון: סוג הפריטים שאתם מבקשים לשלוח, כמות וסוג חומרי האריזה הדרושים להגנה על החפצים, דרכי גישה לבית, האם יהיה צורך במנוף או במעלית חיצונית, נגר או חשמלאי כדי לפרק ציוד מסוים ועוד.

רק לאחר קבלת תוצאות ההערכה, ניתן יהיה לתמחר את עלות העברת הציוד שלכם. כשאתם עוברים על ההצעה כדאי לשים לב להוצאות שאינן כלולות במחיר הסופי. בדרך כלל מדובר בהוצאות משתנות שתחויבו לשלם בארץ היעד כמו דמי אחסנה או דמי השהייה, עלויות בדיקת מכס, תשלום עבור שירותים נלווים כמו מנוף, אישורי חנייה בכתובת היעד וכדומה. ממליצה להסתכל גם על דמי השתתפות העצמית הכרוכים בהגשת תביעה לחברת הביטוח, במקרה של נזקים לחפצים. 

מיתוס 4: אנחנו חייבים לשלוח מכולה

לעתים, אנחנו נתקלים במקרים של "חרדת ציוד", בהם המתניידים לא באמת רוצים לקחת את כל הציוד שלהם, אבל לא יודעים מה לעשות איתו בארץ. ובכן חברים, יש חיה כזו שנקראת "אחסנה", והיא עשויה להיות בטווח הארוך חסכונית יותר משילוח מכולה.

מה כדאי לכם לבדוק: אם כן תחליטו לאחסן את הציוד שלכם, חשוב שתבדקו שהמחסן מקורה עם תנאי טמפרטורה אופטימליים בכל חודשי השנה. בנוסף, יש לבדוק שהמחסן מאובטח כראוי, שתהיה לכם גישה ישירה לציוד שלכם אימתי שתחפצו ושהחברה המאחסנת מספקת ביטוח.

מיתוס 5: נתכנן את ההגעה יחד עם המכולה

אין דבר יותר אופטימי מאדם שחושב שיגיע עם הציוד שלו לארץ היעד. אמנם ברוב המקרים, המכולה אכן מגיעה בזמנים המשוערים, אבל שימו לב – אלו זמנים משוערים.

לוחות הזמנים של חברת הספנות יכולים להשתנות בגלל תנאי מזג אוויר או עיכובים בנמלי שיטעון. כמו כן, תהליכי מכס הם מורכבים במדינות מסוימות ומכולות חשופות לבדיקות של רשויות ממשלתיות שונות. בניו זילנד ובאוסטרליה לדוגמה, המחלקה הביולוגית מחילה חוקים נוקשים בהכנסת ציוד למדינה. בנוסף, בתקופות מסוימות בשנה, הובלה יבשתית מהנמל לכתובת שלכם עשויה לקחת זמן, תלוי בלוחות הזמנים של חברת השילוח. מה הפתרון: במקום לנחות בבית ריק במדינה חדשה, כשגם ככה יש לכם המון סידורים לעשות – חשבו על פתרון של השכרת ריהוט. כך, אתם לא צריכים לתכנן בקפדנות את לוח הזמנים שלכם, אלא להגיע למדינת היעד, וישר לעבור לבית החדש עם ריהוט זמני שישמש אתכם עד ליום ההובלה של החפצים האישיים שלכם לבית. כשהמכולה תגיע, תוכלו לסדר את הציוד שלכם בבית החדש בנינוחות, ולהיכנס לבית מסודר.

שורה תחתונה

כל מתנייד חווה את המעבר אחרת ולכן אין נוסחה מדויקת של שירותים אותם כל המתניידים צריכים לקחת. גם אם החברה הציעה לכם פתרון של שילוח מכולה על חשבונה, חשבו אם זה באמת מה שאתם צריכים. אם זה מה שנחוץ למשפחה שלכם כדי להתאקלם כראוי ולהעתיק את איכות חייכם בדרך המיטבית. אם לא, מותר לכם לבקש שירות אחר. זה יכול להשתלם לשני הצדדים.

מעבר נעים.

נכתב על ידי טלי אלבז, מנהלת דיגיטל בקבוצת אושן

קבוצת אושן מתמחה בהעתקת איכות חיים של עובדים ממדינה אחת למדינה אחרת באמצעות מתן שירות הוליסטי המקיף את כל תחומי המעבר וההתאקלמות במקום החדש. 

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת- דיויד שילד חברה לביטוח בע"מ