אפליקציות לרילוקיישן
6 אפליקציות שישדרגו את ההתאקלמות שלכם ביעד החדש
רילוקיישן למדינה זרה הנו צעד מאתגר, בלשון המעטה. הפעולות היומיומיות ביותר הופכות לפתע לשאלות מהותיות וקיומיות כמעט. איפה לאכול? האם עליי ללבוש מעיל היום או לא? היכן ניתן למשוך כסף?
למזלנו, אנו חיים בעידן המידע ומוקפים בשפע של אפליקציות אשר יעזרו לכם להתרגל ולהתאקלם במקום החדש במהירות וביעילות. אספנו עבורכם את 6 האפליקציות השימושיות ביותר אשר יגרמו לכם להרגיש מקומיים ובשליטה החל מהרגע הראשון שלכם בארצות הברית.
The Weather Channel
אפליקציית מזג האוויר הזו מדורגת במקום הראשון בין המשתמשים בארה"ב ומחזיקה מוניטין נכבד של מעבר ל-50 מיליון הורדות. זוהי אפליקציית חובה לכל אדם שמתגורר בארה"ב ובמיוחד לאלו שעדיין לא התרגלו למזג האוויר ולשיטת המדידה בפרנהייט. מזג האוויר בארה"ב שונה לחלוטין מישראל ולעיתים יכול להיות בלתי-צפוי (כגון: גשם בקיץ ו30 מעלות צלסיוס בסתיו).
לכן, כדאי להצטייד באפליקציית מזג אוויר אשר תתרגם לכם את המעלות לצלסיוס ותספק לכם תחזית מדויקת ככל האפשר ליום והשבוע הנוכחי עם נתוני רוח, לחות ואפילו קרינת UV טיפ קטן לפענוח שיטת הפרנהייט: קחו את הטמפרטורה בפרנהייט והחסירו ממנה 25 מעלות, לאחר מכן חלקו את המספר שהתקבל ב-2 וקיבלתם את מעלות הצלסיוס (בקירוב) שאתם צריכים. התלבשו טוב ותיהנו!
USPS
(United States Postal Services) היא חברת שירות הדואר של ארה"ב שמציעה אפליקציה חינמית לנייד אשר תשמש אתכם לכל אורך שהותכם בארה"ב. פעמים רבות, כאשר אנו אורזים לרילוקיישן, אנו נאלצים לוותר על חפצים סנטימנטליים, ספרים, בגדים שאינם מתאימים לעונה וכד'.
אחרי הכל, אנחנו נמצאים במאבק נוקשה מאוד עם המזוודה. החדשות הטובות הן שניתן לשלוח את כל החפצים הללו בדואר. באמצעות אפליקציית USPS תוכלו לאתר סניפי דואר שנמצאים בסביבתכם, לברר מספרי מיקוד (חשוב בארה"ב), לחשב מחירי משלוח מבעוד מועד, לעקוב אחר סטטוס המשלוחים שלכם ואף לעכב משלוח במידה ולא תוכלו לקבל אותו במועד המשוער שנקבע. מומלץ ביותר!
Ally Find ATMs
חברת Ally היא חברת פיננסים בארה"ב אשר פיתחה אפליקציה חינמית שעוזרת לנו למצוא את דרכנו לכספומטים הקרובים ביותר למיקום בו אנו נמצאים. כל אשר עליכם לעשות הוא להזין את הכתובת או את מספר המיקוד ותקבלו רשימה של כל הכספומטים, יחד עם חישובי המרחקים וגישה לקבלת הוראות הגעה מ Google Maps.
אחד הפיצ'רים החשובים של האפליקציה הוא סוג הכספומט (ATM Type). משיכת כספים מכספומטים שאינם מקושרים לבנק שלכם ישירות יכולה להיות עסק קצת יקר והעמלות מגיעות לסכומים כמו $9. כאן האפליקציה משדרגת את החיפוש בכך שהיא מסמנת בצורה מיוחדת את המסופים המיוחדים אשר אינם גובים עמלות ומאפשרת לנו לחסוך כסף יקר.
Tasteful
בררנים באוכל ומחפשים מקום לאכול? אוהבים לאכול בריא? לכו על אפליקציית Tasteful. האפליקציה מאפשרת לכם לסנן את המסעדות על פי תפריט התזונה שלכם, כלומר: צמחוני, טבעוני, ללא גלוטן, ואפילו לפי דיאטת פליאו. ברגע שבחרתם את ההעדפה שלכם תוכלו להמשיך לסנן את התוצאות במונחי איכות, מחיר, סוג מטבח (אסייאתי, ים תיכוני וכו').
לאחר הסינון ניתן לראות את המנות במסעדות, למצוא את המסעדות על המפה, ולדרג את המסעדות באפליקציה עצמה. תרבות האוכל בארה"ב שונה לחלוטין ממה שאנו רגילים לראות בארץ ולכן כדאי להצטייד באפליקציה אשר תעזור לנו להמשיך לשמור על תזונה עשירה ואורח חיים בריא.
Couchsurfing
השבועות הראשונים של רילוקיישן לעיר חדשה ובמיוחד למדינה חדשה עלולים לגרור תחושת בדידות קלה. זהו בדיוק הפתרון שמציעה לכם Couchsurfing - אפליקציית שיתוף ה"ספות" הפופולארית.
מעבר לשימוש העיקרי של האפליקציה (למצוא מקום לינה), ניתן לנצל את האפליקציה על מנת להפיג את הבדידות במקום החדש וליצור היכרויות ואף חברויות חדשות ומרגשות. באפליקציה קיים פילטר ייחודי הנקרא Want to meet up.
פילטר זה מסנן את קהילת המארחים באפליקציה לאלו שמעוניינים לפגוש אנשים חדשים מכל מיני מדינות ושישמחו לשבת אתכם על כוס קפה או סתם לסייר בעיר.
האפליקציה מאפשרת לכם לראות את השפות שאותם אנשים דוברים כך שאם אתם מרגישים שאתם מתגעגעים לעברית, תמיד תוכלו לאתר מקומיים שישמחו לתרגל אתכם את לשון הקודש. ולחילופין, אם אתם מרגישים שאתם עדיין חלשים באנגלית ומעוניינים לתרגל את כישורי השפה שלכם, תוכלו לנצל את האפליקציה על מנת לפגוש אנשים, להכיר את העיר וגם לחזק את האנגלית שלכם – הכל בבת אחת!.
GoodRx
אם אתם עוברים לארה"ב, תצטרכו להתרגל למערכת בריאות חדשה, במיוחד אם המעבר שלכם יתבצע לקראת הסתיו והחורף. מאחר ומערכת הבריאות בארה"ב הינה ברובה פרטית, תרופות יכולות להיות עסק יקר.
GoodRx היא אפליקציה שתעזור לכם לחסוך כסף רב על תרופות בארה"ב. תוכלו להשוות מחירי תרופות בבתי המרקחת השונים, לקבל מידע על מבצעים וקופוני הנחה ולחפש את בית המרקחת הכי משתלם ברדיוס שלכם.
זכרו כי חשוב מאוד לדאוג לביטוח רפואי פרטי בארה"ב. תרופות ובדיקות דם יחסית פשוטות יכולות להסתכם במאות דולרים עבור אנשים אשר אינם מכוסים רפואית. לקראת הרילוקיישן, וודאו שאתם מקבלים ביטוח רפואי מהמעסיק. במידה ואינכם מכוסית רפואית, לחצו על הקישור הבא על מנת לקבל טיפים ומידע נוסף על ביטוח רפואי לישראלים בארה"ב.
עכשיו לאחר שכיסינו את המידע שיעזור לכם לבצע מעבר חלק ובטוח, הצעד הבא בדרך לרילוקיישן לארה"ב שלכם הוא להיכנס לחנות האפליקציות בנייד שלכם ולהתחיל את ההרפתקה שלכם בארה"ב בצורה יעילה וחכמה. והכי חשוב – תזכרו להתלבש חם, לטעום המון דברים חדשים, לפגוש כמה שיותר אנשים, להישאר בריאים וליהנות!