רילוקיישן להולנד
מדי שנה ישראלים רבים בוחרים לעשות שינוי ניכר עם חייהם ולעבור לאחת ממדינות אירופה שמספקות ברוב המקרים משכורת גבוהה יותר בהשוואה לישראל, איכות חיים, תנאים סוציאליים מעולים בשילוב תרבות שאינה מוכרת, טיולים במקומות מרהיבים וחיי קהילה ענפים.
הולנד הפכה ליעד מבוקש בשנים האחרונות לכן בחרנו לספק לכם מידע עדכני לגבי כל מה שצריך לדעת על רילוקיישן להולנד.
קצת על הולנד עצמה…
הולנד המכונה ארץ השפלה -Nederland ממוקמת בצפון אירופה וגובלת עם מדינות גרמניה, בלגיה ועם הים הצפוני. היא נחשבת למדינה צפופה במיוחד ומזג האוויר בה קר בהשוואה למדינות אירופאיות אחרות וגם בהשוואה לישראל. למרות שהעיר המרכזית היא ללא ספק אמסטרדם, בעיר האג ממוקמים מרכזי תרבות וממשלה חשובים כמו ארמון המלוכה, שגרירויות, אוניברסיטאות, מוסדות ועוד.
בין אם אתם מתכננים לחפש עבודה בהולנד בעצמכם, חושבים על לימודים בהולנד ובין אם קיבלתם הצעת עבודה דרך החברה או הארגון בהם אתם עובדים בישראל, כדאי לדעת שהחיים בהולנד שונים לחלוטין מהחיים כאן בישראל הן בהיבט התרבותי והן בהיבטים רבים אחרים. אם בישראל הלחץ משתלט על הגוף כבר באמצע היום, החיים בהולנד הרבה יותר רגועים ונינוחים.
אם ניקח בתור דוגמא את אמסטרדם שנחשבת ליעד מרכזי לרילוקיישן עבור ישראלים, מיד ניתן להבחין ברוגע ובשלווה שמשתלטים על האוויר - החנויות נפתחות מאוחר ונסגרות מוקדם, אזרחים רבים בוחרים להתנייד באופניים ומסביב הכל ירוק, פורח ונקי.
אם בישראל שעות העבודה בתחומים כמו הייטק ורפואה עוברים בקלות את ה- 9 שעות ביום, כאן אחרי השעה חמש אין עם מי לדבר וגם לא יפנו אליך בטלפונים ומיילים אחרי שעות העבודה. מכיון שהולנד נחשבת לאחת ממדינות הסחר הגדולות אשר הפועלת בשיתוף פעולה מלא עם ישראל, ישראלים רבים מוצאים את עצמם עוברים למדינה בשל צורך פיזי בכוח אדם ישראלי.
העדויות מספרות כי ההולנדים נחשבים לאנשי תרבות וכי במקומות עבודה מכובדים הם שמים יתר תשומת לב על יחסים בין אישיים, סבלנות וכבוד הדדי. הם אנשים שקטים, חרוצים ושקדנים. מי מכם שלא מגיע להולנד לאחר שהוצעה לו עבודה כלומר אמור לסדר לעצמו ויזת עבודה ושהייה, יצטרך להתמודד עם הבירוקרטיה הלא פשוטה.
עליכם יהיה להחזיק בניירת מסודרת ולהגיש בקשה לאשרת עבודה דרך משרד העבודה ההולנדי או דרך מעסיק לרשויות ההגירה ההולנדים.
במידה ואתם עוברים עם בן או בת זוג, בשונה ממדינות אחרות, אין חובה להוכיח נישואים בכדי לקבל ויזת עבודה אך היצע המשרות קטן יחסית, מה שפעמים רבות מצריך התפשרות.
מנתונים עולה כי הולנד ממוקמת במקום החמישי בעולם בדירוג הפריון, למרות ששעות העבודה בה פחותות משמעותית בהשוואה לישראל. כבר מגיל קטן ההולנדים מחונכים לחיסכון, צניעות מה שמאפיין אותם במוסר עבודה גבוה ובחריצות. הן באמסטרדם והן בהאג משתלבים ישראלים במשרות הייטק, ארגונים ממשלתיים וחברות נוספות הפועלות מעבר לים.
מה עם השכר?
ממוצע השכר בהולנד גבוה בהרבה בהשוואה לישראל ונע בי 4,000-10,000 יורו (תלוי במשרה). עם זאת המס בהולנד נחשב לגבוהים בעולם ועומד על שיעור שנע בין 2.30% ל- 52%. עלויות המחיה אינן זולות ולכן בכדי לחסוך כסף יש להיות מחושבים.
טרם המעבר חשוב לדאוג לביטוח רפואי מקיף שיותאם לצרכים שלכם כפרטיים, זוג או משפחה, לפחות בשבועות הראשונים עד שתדעו מה קורה מבחינת כיסויים רפואיים דרך המשרה שהוצעה לכם. מומלץ לוודא שהביטוח כולל בתוכו אפשרות לגשת לרופא משפחה, נגישות לרופאים מקצועיים ומכסה במידת הצורך מרשמים לתרופות ואשפוזים.