זוגיות ברילוקיישן – אתגרים, קשיים והזדמנויות

דף הבית >> רילוקיישן >> זוגיות ברילוקיישן – אתגרים, קשיים והזדמנויות

המעבר לארץ זרה במסגרת רילוקיישן כרוך בשינויים רבים ומטלטלים, ועלול להוציא את בני הזוג מהמקום היציב בחייהם לעבר הלא נודע. זוגיות ברילוקיישן היא לא דבר קל, הקשיים מדברים בעד עצמם, אך עם תהליך הכנה אפשר להתגבר על הכל ודווקא להעצים את הזוגיות. איך עושים את זה? הכל בכתבה הבאה!

העולם הגלובלי פותח עבור רבים הזדמנות ליציאה לרילוקיישן, אם זה לטובת עבודה, לימודים או רצון לחיות במקום אחר לזמן מה. למעשה, החיים בארץ נשארים בהמתנה, המשפחה נותרת מאחור, הדירה שרכשתם במיטב כספכם, החברים ועוד. אך לא רק, גם הזוגיות היציבה נכנסת למצב המתנה, סוג של מתח שיכול להחריף בשל המשברים והקשיים בארץ הזרה. השינוי במרקם הזוגי אף הוא צריך לעבור שינוי, על מנת שיישאר יציב גם לאחר טלטלת המעבר.

מתכננים עוד לפני היציאה את הזוגיות ברילוקיישן

ראשית, צריך להבין שכל אחד הוא ישות בפני עצמו, וככל שאחד מבני הזוג משתנה, כך גם מערכת היחסים נפגעת, מכיוון שהיא מגיבה לשינויים בהתאם. זו הסיבה שניהול הזוגיות צריך להיעשות יחד בשיתוך פעולה מלא. שתפו אחד את השנייה בקשיים, בחששות ואפילו בפנטזיות הנוגעות למעבר.

דבר נוסף שיכול לעזור לרילוקיישן זוגי מוצלח הוא לתכנן יחד, עוד בטרם היציאה מהארץ,  את חיי היום יום במדינת היעד. דמיינו את שעות העבודה, החזרה מהעבודה, את סופי השבוע הפנויים, את מקומות הבילוי שתרצו לבקר בהם, את התחביבים של שניכם, את הטיולים בפארק ועוד.

תכנון מקדים של מערכת היחסים העתידית מהמקום היציב שהיא נמצאת כרגע, יכול לסייע לעתיד ולמגר קשיי הסתגלות, כיוון שהכל מתוכנן מראש.

אז איך מנהלים זוגיות ברילוקיישן?

1.להחליט יחד כמשפחה

לא משנה אם הנכם יוצאים כזוג לרילוקיישן או עם משפחה וילדים, החליטו יחד החלטות משותפות, גם אם קיימים חילוקי דעות לגבי עניינים מסוימים. השתדלו להיות יותר סלחנים כלפי השני או השנייה והכירו בעובדה שכחלק מתיק הרילוקיישן, יש גם עבודה על מערכת היחסים.

2.חשוב שכל אחד יחווה תחושה של  צמיחה  

הדבר רלוונטי בעיקר לבן הזוג המצטרף. לכאורה, הוא נותר לבדו, בעוד בן זוגו מתקדם ועובד ומקום העבודה דאג לכל צרכיו. התחושה של הלבד או אי הגשמה עצמית יכולה לגרום למשברים, ולכן חשוב מאוד שבן הזוג יגשים את עצמו, אם זה מבחינת מציאת מקום עבודה, יצירת הכנסה כעבודה מהבית, התנדבות, חיי חברה וכו'.

3.שמירה על קשר עם המשפחה

דבר נוסף שיכול לסייע מאוד למערכת הזוגית הוא שמירה על קשר עם המשפחה והחברים. ניתוק יכול להעיב על הקשר, במיוחד לבן הזוג המצטרף. כך למשל תוכלו להזמין את בני המשפחה או החברים הקרובים לביקור, ולקבוע שיחות בסקייפ כל כמה ימים וכו'.

4.להסתכל על המעבר כהזדמנות

רילוקיישן הוא הזדמנות נהדרת לבני הזוג להתנסות בדברים חדשים כמו תרבות חדשה, שפה, מקומות בילוי חדשים ועוד. חשוב מאוד להסתכל יחד  על התקופה כהזדמנות לקדם את מערכת היחסים ולהתנסות בתחומים חדשים שלא יחזרו.  

5.לפנות לייעוץ זוגי

בכל מקרה של משבר, חשוב שלא להרים ידיים. וכן, משברים וקשיים מגיעים בשלב כזה או אחר במהלך הרילוקיישן. דעו כי ייעוץ זוגי יכול לפתור דילמות ולסייע מאוד גם במהלך המעבר ועוד יותר במקרה של משברים. את הייעוץ תוכלו לקבל במדינת היעד או לקבל ייעוץ זוגי דרך סקייפ מיועץ ישראלי.

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת- דיויד שילד חברה לביטוח בע"מ