כך תישארו שפויים בימים קשים: טיפים מופלאים ליציאה מהמשבר
המשבר הכלכלי, העבודה מהבית, הימים הארוכים שלא נגמרים ואולי גם הטיפול בילדים והזוגיות שנמצאת בנקודת רתיחה, ממש עוד רגע מבעבעת וגולשת... אבל היי, מסתבר שיש לנו את הבחירה לחטא את המצב, ממש כמו שאנחנו מחטים את הידיים ועוטים מסכה.
ריכזנו טיפים נהדרים לכל משבר, בטוח תמצאו טיפ שיסייע רגע לפני הרתיחה!
עבודה מהבית, זה לא כל כך נורא
עבודה מהבית, בואו נדבר על זה... יש כאלה שיגידו שעבודה מהבית זה שוס! לא צריך לעמוד בפקקים, להמתין לתחבורה ציבורית, לחפש חנייה ועוד כהנה וכהנה. מנגד, יש כאלה שיגידו שעבודה מהבית היא סיוט, הן מבחינת פרודוקטיביות, חוסר בחיי חברה, ניהול זמן וכו'.
אז בואו נראה איך אפשר לייעל את העבודה מהבית:
סידור פינת עבודה – סדרו פינת עבודה מזמינה ונוחה במקום שקט יחסית, על מנת שלא יעברו אנשים שיוציאו אתכם מריכוז. חשוב כמובן לשבת על כיסא נוח לגב, לחבר מסך ללפטופ, להוסיף גאדג'טים לשיפור החוויה ואפילו מעמד לקפה, ממש כמו במשרד.
שמירה על תזונה – כשאנחנו עובדים מהבית, הדרך למקרר ולארון החטיפים קצרה יותר (ביחס למשרד), ולכן באופן טבעי אנחנו מנשנשים הרבה יותר... זה הזמן לשלוט במה שאנחנו אוכלים, על מנת שלא לעלות במשקל וגם לא לאכול מאכלים מכבידים שעלולים לעייף אותנו במהלך העבודה. אפשר למשל לאכול חטיף אחד ביום או פשוט לא לקנות!
למתוח את הגוף – בבית אנו יושבים יותר זמן מול המחשב, הרי אין לנו חברים סביבנו כמו בעבודה, ולכן מומלץ לעשות הפסקה בכל כמה שעות ולמתוח את הגוף. אפשר כמובן לבצע פעילות גופנית קצרה, יש מלא סרטונים ביוטיוב שיסייעו לכם.
ניהול זמן ומשימות – קשה יותר לעבוד ללא בוס על הראש, אך מצד שני עלינו לסיים משימות בזמן, ולכן מומלץ בכל תחילת יום לבצע רשימה של משימות ולהגדיר זמן לכל משימה. בסוף היום כדאי לעבור על המשימות ולוודא שכולם נעשו. זכרו, אין סיפוק גדול יותר מלראות את רשימת המשימות גמורה.
מתמודדים עם המשבר הכלכלי
משבר כלכלי הוא חלק מהחבילה שנקראת 'שגרת חיים', אך ישנם משברים שונים כמו פיטורין ממקום העבודה, וירוס הקורונה שנחת עלינו, הוצאות לא צפויות ועוד. דווקא בעת משבר עלינו להיות יצירתיים ולבחון אפשרויות שלא חשבנו עליהן לפני.
לדוגמה:
לקחת הלוואה מבוקרת - קיימת אפשרות לקחת הלוואה על חשבון החסכונות הפנסיוניים בתנאים מצוינים, והרבה יותר טובים מהלוואה בנקאית או הלוואה חוץ בנקאית. שווה לבדוק, כיוון שברוב המקרים ההלוואה תהיה אפילו פחות מהפריים.
עוברים להתנהל בטבלאות אקסל – כן, מעצבן לפתוח טבלאות אקסל, אך הן בהחלט יכולות לסייע לכם לצלוח את המשבר הכלכלי ולהתנהל הרבה יותר נכון. תוכלו לפתוח טבלת אקסל רגילה, או לחפש ברשת 'טבלת אקסל לניהול כלכלת הבית'. בטוח תמצאו כמה טבלאות מוכנות, פשוט להזין נתונים ולהתנהל נכון. לדוגמא לקובץ כזה הכנסו לכאן!
מטפלים בנפש הפצועה
במקרה של משבר, לא רק המצב הכלכלי או הזוגיות נהרסים, אלא גם הנפש צוברת עוד ועוד עד שמגיעים לקריסה נפשית. חשוב להבין שכמו שאנו מטפלים ברכב כאשר הוא לא מניע, כך גם עלינו לטפל בנפש, על מנת שלא לייצר משקעים עתידיים.
ההמלצות הן:
אפשר לפנות לשיחות אצל קאוצ'ר – אין כמו שיחה טובה עם בעל מקצוע, וכן זה עוזר מאוד! אפשר כמובן ללכת לטיפול אצל פסיכולוג (אף אחד לא מת מזה!). אבל אם המילה פסיכולוג קצת מרתיעה אתכם, תוכלו ללכת לשיחה אצל מאמן אישי המתמחה בסוג המשבר, זה עושה פלאים לנפש ומשנה חיים.
מנסים למצוא תעסוקה – משבר נפשי כמו פיטורין ממקום העבודה או יציאה לחל"ת, יכול להשפיע לרעה על הנפש, ולכן דווקא בימים אלה מומלץ למצוא תעסוקה שתמלא לכם את הזמן הפנוי, כך לא תיפלו לדיכאון ועצבות. אפשר לדוגמה להתנדב, למצוא תחביב מעניין, לעשות פעילויות שלא עשיתם עד כה ועוד.
יוצאים להתרענן בשעות קבועות – פעילות גופנית מכל סוג מסייעת לנו למגר חרדות ודיכאונות, ולכן כדאי לקבוע שעות קבועות ולבצע פעילות גופנית. תוכלו לחפש ברשת שבילי ספורט קרובים לביתכם וליהנות מספורט מהנה.
בינג' בנטפליקס – אין כמו להתמכר לסדרה טובה, זה עושה טוב לנפש! אם אין לכם מנוי לנטפליקס, זה הזמן לעשות. תוכלו למצוא מגוון רב של סדרות ואפילו לקבל מחברים או מקבוצות פייסבוק המלצות לסדרות שוות.
התמודדות עם ילדים בזמן משבר
בעת משבר קשה יותר להיות סבלניים ולהכיל את הילדים, במיוחד כאשר אנו נמצאים שעות רבות בבית, במעבר למקום חדש, כאשר אנו נאלצים לעבוד מהבית וכו'. ככל שהילדים קטנים יותר, כך הקושי עובר שלב, אך מסתבר שעם קצת יכולת אפשר להתמודד עם המצב.
ההמלצות הן:
שתפו את הילדים - הסבירו להם על המצב, במיוחד אם הם בגיל ההבנה. לדוגמה הסבירו להם שאבא/אמא עובדים, שעוברים למקום חדש וכו'.
משחקים ויצירות – יש לא מעט רעיונות ברשת למשחקים מגניבים ויצירות שילדים אוהבים. אפשר למשל לחפש באפליקציית פינטרסט, שם תמצאו מלא רעיונות ליצירות. גם את בעיית ה"משעמם לי" תוכלו לפתור באמצעות קופסה ובה פתקים עם רעיונות לפעילות עצמאית לילדים.
שיחות עם מדריכת הורים – שיחות עם בעלי מקצוע יכולות לפתור לא מעט דילמות, במיוחד בגיל ההתבגרות או בגילאי שנתיים, או כאשר קיים קושי או משבר מסוימים עם הילדים. אפשר לבצע את השיחות דרך אפליקציות וידאו, זה ממש עוזר!
מחזקים את הזוגיות
גם הזוגיות בעת משבר מתחילה לבעבע עד שהיא מגיעה לנקודת רתיחה. זה הזמן לקחת את העניינים לידיים כבר בשלב שהפצצה מתקתקת, ולנסות להתגבר על הקשיים.
ההמלצות הן:
קובעים דייט רומנטי – אפשר פעם בשבוע לקבוע דייט רומנטי, וזה לא חייב להיות מחוץ לבית, אלא אפשר לשבת בתוך הבית על כוס יין טוב וארוחת ערב טובה (אפשר גם להזמין טייק-אווי). שבו יחד, דברו על המשבר ונסו למצוא פתרונות יצירתיים כדי לצאת ממנו.
לבלוע את הצפרדע – כן, קשה מאוד לבלוע את הצפרדע, במיוחד כשהעניינים יוצאים משליטה, אבל אתם מכירים היטב את עצמכם ואת הפרטנר שלכם. בכל מקרה, נסו שלא ללבות את האש, אלא להחליש אותה בכל דרך.
ייעוץ זוגי – יועץ זוגי יכול לתרום המון לזוגיות, במיוחד בעת משבר, ולכן נסו למצוא יועץ טוב, אפילו לכמה מפגשים מרחוק או פרונטאליים – זה עושה פלאים לזוגיות!
שומרים על תזונה וכושר
מרבית האנשים מוצאים באוכל נחמה, במיוחד בעת משבר. כן, כיף לאכול חפיסת שוקולד, גלידה איכותית ואפילו לחסל קופסת שוקולד נוטלה, מממ... כן זה טעים ומנחם. אבל, ויש כאן אבל גדול... אנחנו נראים כמו שאנחנו אוכלים.
כדאי לשמור על הכללים הבאים דווקא במשבר:
נשנוש אחד ביום ולא תוך כדי עבודה – נסו לא לקנות כמות היסטרית של חטיפים, כדי לעצור את הפיתוי. אם ממש בא לכם, אז אחד ביום (לא חפיסת שוקולד שלמה, אהה...) ועוד דבר, לא תוך כדי עבודה, אלא הכינו כוס קפה עם פרוסת עוגה וקחו פסק זמן.
אימון על ידי סרטונים ביוטיוב – יש לא מעט סרטוני אימון ביוטיוב, בטוח תמצאו סגנון אימון שמדבר אליכם. אפשר כמובן לצאת להליכה או ריצה, זה עושה טוב לנפש!
בהצלחה! זכרו, הכל בסוף עובר!