החזרה לארץ לאחר רילוקיישן: מהם הקשיים ואיך שורדים אותם?

דף הבית >> רילוקיישן >> החזרה לארץ לאחר רילוקיישן: מהם הקשיים ואיך שורדים אותם?

רבות דובר על הקשיים הטמונים במעבר למדינה זרה לטובת רילוקיישן, אך משום מה מעט מאוד מדברים על החזרה ארצה. אז דקה לפני שאורזים הכל ומבצעים חזרה לישראל אחרי הרילוקיישן, הכינו את עצמכם לקשיים שעלולים להגיע. הבאנו בפניכם את כל הטיפים הכי טובים להסתגלות מהירה.

אחרי שהסתגלנו למדינה זרה, למדנו את התרבויות, אולי גם הילדים הכירו חברים חדשים והשתלבו יפה, דווקא החזרה יכולה להיות מעט מורכבת וטומנת בחובה קשיים שונים שעלינו לתכנן מחדש. אגב, אנשים ומשפחות שיצאו לרילוקיישן וחזרו, מדווחים שהחזרה הייתה הרבה יותר קשה מהיציאה, כיוון שביציאה לרילוקיישן יש אפקט ההפתעה, אוספים מידע, מתייעצים עם בעלי מקצוע, מכינים היטב את הילדים מתייעצים עם חברים ועוד.

אולם, כאשר חוזרים חזרה, אנו בעצם חוזרים לישן והמוכר לאחר שהתנתקנו ממנו זמן מה.

חזרה לישראל אחרי רילוקשיין, איך הקושי בא לילדי ביטוי?

הקושי בחזרה לארץ בא לילד ביטוי בכמה אספקטים. הילדים גדלו ופתאום עליהם להכיר חברים חדשים-ישנים שעברו חוויות שונות, לעיתים יש קשיי שפה (בעיקר כתיבה וקריאה), במיוחד אם מדובר על ילדים שהיו קטנים בעת היציאה לרילוקיישן.

לכל אלה נוכל להוסיף את החזרה למקום העבודה, ייתכן כי דברים ישתנו, ייתכן כי בן הזוג לא ימצא בקלות עבודה וכו'. אם כך, ברוב המקרים קיים פעם בין הרצוי למצוי, ועל כן ההשתלבות מחדש תהיה מורכבת בפועל.

מתי כדאי להתחיל להתכונן נפשית לחזרה?

את החזרה יש להתחיל לא מוקדם מידי ולא מאוחר מידי, במיוחד אם יש ילדים קטנים. כדאי לדעת שילדים בגילאים קטנים מאוד לא יודעים לחשב זמנים, ולכן כדאי להתחיל לדבר על החזרה לפחות 3 חודשים לפני. כמובן שיש לספר להם בעדינות, לשמוע את שעל ליבם ולא להתרגש ממשפטים כמו "אני לא רוצה לחזור", אלא תנו להם להביע את רגשותיהם.

איך צולחים את החזרה?

מתכוננים נפשית – חוזרים מרילוקשיין ודאי יוכלו לחוש את הקושי ממש כמה חודשים לפני החזרה, ולכן בדיוק כפי שביצעתם איסוף מידע והתכוננתם נפשית ליציאה לרילוקיישן, כך יש להתכונן נפשית גם לחזרה. אומנם לא באותה רמה של היתכנות, אך כל אחד לפי הרגשתו ומצבו המשפחתי. מובן שכאשר יש ילדים קטנים, המעבר יהיה מורכב יותר, ועל כן יש להתחילו מוקדם יותר.

מתכננים טקס פרידה – אתם ודאי אומרים לעצמכם למה 'טקס' פרידה?

אז כן, עבורנו המבוגרים טקס פרידה ממקום עבודה שעבדנו בו כמה שנים מסתכם בכמה מילים ואולי דמעה, אבל בשביל ילדים הדבר שונה. גם אם הייתם במדינה זרה כמה חודשים, עבור הילדים התקופה נחשבת למשמעותית. מבחינת הילדים, הם רואים את התקופה שמשהו שלא יחזור, ולכן יש להכינם לפרידה מבעוד מועד ולערוך טקס פרידה רשמי מהחברים בבית הספר, מהשכנים, מהמורים ומאנשים שהם התחברו אליהם במהלך התקופה.

מסכמים את החוויה ומתחילים לדבר על העתיד – דבר נוסף שחשוב לעשות עם הילדים הוא לסכם את החוויה שהם עברו ולהסביר להם שזוהי חוויה זמנית, ועתה עלינו לשוב לחיינו הרגילים שהיו קודם לכן. בתהליך זה, כדאי לגרום להם לחשוב על החברים מישראל, למי הם הכי מתגעגעים, מה יהיה הדבר הראשון שהם יעשו כשיחזרו לארץ וכו'.

ולסיום, הכנה לוגיסטית לחזרה – לאחר ההכנה הנפשית לחזרה, זה הזמן לדאוג לפרטים הלוגיסטיים כמו הכנת הדירה בישראל, ריהוט, הובלה, מסגרות חינוך, ביטוח בריאות וכו'. מובן שאם חוזרים לדירה שלכם, המעבר יהיה קל יותר, הרי חוזרים לישן והמוכר.

אם יש צורך לחפש דירה בשכירות או קנייה, העדיפו לבצע זאת כמה חודשים טובים לפני המעבר ואולי גם להיעזר בבעלי מקצוע כמו מתווכים ויועצים למיניהם.

 

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת- דיויד שילד חברה לביטוח בע"מ