רילוקיישן לקנדה
קנדה היא בין היעדים הפופולארים בעולם לרילוקיישן וישראלים רבים בוחרים לעבור לגור בה, לחיות ולהתפרנס במטרה לשפר את איכות החיים שלהם. קנדה נחשבת למדינת הגירה פעילה ולכן בעלת קשת רחבה של מוצאים אתניים. היא נחשבת לאחת המדינות החזקות בעולם מבחינה כלכלית, לה משאבי טבע מגוונים, קשרי מסחר איכותיים ותרבות משגשגשת. למעשה, קנדה היא בין ה-10 מדינות הראשונות בדירוג השכר לנפש בעולם ובערים מסוימות היא מספקת רמת מגורים ואיכות חיים מהגבוהות שקיימות. במאמר הבא נציג בפניכם מידע ודגשים שיסייעו לכם בעת רילוקיישן לקנדה.
קצת על המדינה
קנדה ממוקמת על המפה מצפונה של יבשת אמריקה הצפונית ותופסת 3/5 מהשטח שלה. היא נחשבת למדינה השנייה בגודלה מבחינת שטח בעולם. בעבר היא הייתה מושבה בריטית ובירתה היא אוטווה. בעיר הבירה נמצאים הפרלמנט, המבנה של הממשלה הפדראלית ושל המושל הכללי המייצג את מלכת קנדה. בצפון, גובלת קנדה עם האוקיינוס הצפוני, בדרום עם ארה״ב, במזרח עם האוקיינוס האטלנטי ובמערב עם האוקיינוס השקט. השפות המדוברות הרשמיות אותן דוברים בקנדה הן צרפתית ואנגלית, מה שמאפשר כמעט לכל ישראל נחיתה רכה יחסית.
בקנדה אפשר לטייל ללא הפסקה וכמות הנופים והאטרקציות שניתן להיחשף אליהם עולים על כל דמיון. הקושי ברילוקיישן, במיוחד עבור ישראלים, בא לידי ביטוי במזג האוויר הקר מאוד ברוב אזורי קנדה הכולל גם שלג כבד וחורף ארוך יחסית. מדיניות ההגירה של קנדה עברה שינויים רבים בשנים האחרונות ובימים אלה היא מתבססת בעיקר על ניסיון מקצועי ומסלולי השכלה שונים המושכים אליה מהגרים מכל העולם.
רילוקיישן לקנדה - מה זה אומר?
כאמור, קנדה היא מדינת הגירה אשר עברה התפתחות מסיבית על ידי מהגרים שהגיעו אליה מרחבי העולם. המושל הקנדי מעניק בכל שנה עשרות אלפי אישורי עבודה, מה שיכול להקל על העניין, מבחינה חוקית. אחת הסיבות למדיניות ההגירה המפותחת בקנדה, היא בעקבות שיעור הילודה הנמוך, מה שמצריך כוח אדם צעיר ואיכותי.
המדינה זקוקה למהגרים עובדים בכדי להמשיך ולפתח את כלכלתה. אם כבר בחרתם לעבור לקנדה, עליכם לדאוג לכל האישורים והוויזות הנדרשות לכם ולבני משפחתכם כולל ויזת שהייה וויזת עבודה. בקנדה תוכלו לפתח את הקריירה המקצועית שלכם, להיחשף למגוון של תרבויות וליהנות מרמת חיים גבוהה בהשוואה לישראל. בעלי מקצוע שונים המגיעים לקנדה נבחנים על פי שיטת ניקוד, הכוללת בתוכה מאפיינים שונים כמו שפה, השכלה וגיל. לפני המעבר חשוב לבדוק מסגרות חינוכיות, חוגים, שירותי בריאות ושאר חלופות למגורים להם אתם התרגלתם כאן בישראל.
קראו את המדריך המלא לרילוקיישן של ישראלים בחו"ל
עבודה בקנדה
יש מגוון עצום של משרות פנויות בקנדה החל ממשרות מקצועיות ועד למשרות זמניות. חברות ישראליות רבות מציעות עזרה בתהליך מציאת העבודה, והשכר ברוב המקרים גבוה בהרבה מהשכר בישראל. מערכת החינוך בקנדה נחשבת לאיכותית והקהילה היהודית במדינה מונה מאות אלפי יהודים אשר מחצית מהם ממוקמים בטורונטו. יוקר המחיה נמוך לעומת ישראל והמהגרים אליה זוכים לזכויות רבות חלקם מקבלים בשלב מסוים גם אזרחות קנדית. למידע נוסך על עבודה בחו"ל.
מערכת הבריאות בקנדה
מערכת הבריאות בקנדה היא אוניברסלית ומכונה Medicare. היא ממומנת על ידי הציבור אך מעניקה את שירותיה באופן פרטי. השירותים מנוהלים על ידי ממשלת קנדה והממשלות הפרובינציות והרופאים הם עצמאיים. בשונה מארה״ב בקנדה אין רפואה פרטית וכולם בלי הבדלים נהנים מכיסוי רפואי מלא. טרם אתם עוברים, עליכם לוודא מה הם שירותי הבריאות המגיעים לכם במסגרת העבודה לה אתם מתחייבים ומה הם כוללים.
קראו עוד על: עלויות לשילוח מכולה