עבודה באוסטרליה
אם אתם חושבים על עבודה באוסטרליה חשוב שתדעו מה היא מדיניות האוסטרלים בנוגע להגירה. עם התארכות תוחלת החיים וצמצום הילודה באוסטרליה, נוצרה בעיה של מחסור בכוח אדם במקצועות מסוימים. בשל עובדה זו ובגלל גודלה העצום של יבשת אוסטרליה נוצרו צרכים שונים לששת המדינות ושתי הטריטוריות לצמצום מחסור זה. רשויות ההגירה האוסטרליות נותנות כמובן עדיפות למבקשי עבודה שעונים על צרכים אלו. לפני זה, אתם מוזמנים לקבל קצת רקע על עבודה בחו"ל. ובאופן כללי גם על רילוקיישן לחו"ל.
מדריכים נוספים על אוסטרליה:
מקצועות נדרשים
כאשר מאגדים את שלל המקצועות המבוקשים לתחומי עיסוק, ניתן לראות שתחומי העיסוק העיקרים בהם קיים מחסור בכוח אדם באוסטרליה הם בעיקר הנדסה, רפואה וחינוך. לרוב, לצד הוכחת מומחיות במקצוע מבוקש יעברו מבקשי עבודה מהגרים בדיקות רפואיות ומבחני שליטה באנגלית כתנאי לקבלת עבודה במדינה.
לפני שמקבלים החלטה לעבור לאוסטרליה, חשוב להחליט קודם לאן רוצים לעבור ולאחר מכן לבדוק לאילו מקצועות יש ביקוש במדינה הספציפית אליה תגיעו.
תנאי עבודה ואיכות חיים
החוסן הכלכלי של אוסטרליה לא נפגע כתוצאה מן המשבר הכלכלי העולמי, והיא נהנית מגידול כלכלי עקבי ב-20 השנים האחרונות. מנתוני ה – OECD אוסטרליה ממוקמת במקום גבוה מאוד באיזון שבין עבודה לזמן פנוי. בשנה, העובד הממוצע באוסטרליה עובד רק 1,693 שעות מה שמשאיר לו זמן פנוי רב, ולכן גם איכות חיים גבוהה מאוד.
יוקר המחיה באוסטרליה גבוה יותר מאשר בישראל אך המשכורות הממוצעות בשוק גבוהה פי שתיים מהמשכורות הממוצעות בארץ כך שאם תתנהלו בצורה כלכלית נכונה, תוכלו גם לחסוך לא מעט כסף.
הצעדים לבקשת עבודה באוסטרליה לאנשי מקצוע:
- בשלב הראשון על המועמדים לעבור הערכת כישורים ומבחן באנגלית.
- שלב השני נדרש למלא שאלון EOA - שאלון שבו המועמדים נדרשים לספק מעט מידע על עצמם, משפחתם, על הכישורים שלהם והניסיון שצברו.
- שלב שלישי לאחר מילוי שאלון זה יגיעו ל"בריכת" המקצועות המבוקשים ששם יותאמו למקצוע המתאים להם.
- שלב רביעי תוזמנו להגיש בקשת ויזה, אך חשוב לדעת שבשום שלב לא קיימת הבטחה שתבחרו לתפקיד.
מחלקת ההגירה מעריכה את כל הבקשות ומזמינה את המועמדים בעלי הציון הגבוה ביותר מיתוך ה"בריכה" להגיש בקשת ויזה. אם לא קיבלתם הזמנה כזו ניתן תוקף הבקשה הוא לשנתיים, לאחר מכן נדרש לעבור תהליך זה מחדש.