מתפצלים בין שתי מדינות: לעשות רילוקיישן בלי בני הזוג והילדים

דף הבית >> רילוקיישן >> מתפצלים בין שתי מדינות: לעשות רילוקיישן בלי בני הזוג והילדים

הצעות לרילוקיישן הפכו לטרנדיות בחברות הייטק, בפרט אצל המעוניינות לפתח את עסקיהן מעבר לים. אמנם מדובר בהזדמנות של ממש, אך לעיתים יש צדדים פחות נוצצים ברילוקיישן, למשל כשמשפחות נאלצות להתפצל בין שתי מדינות.

העולם שלנו הוא כפר גלובלי אחד קטן. מאות חברות ישראליות, לצד חברות גלובליות הפכו למעצמות הייטק ומציעות זו אחר זו לעובדיהן רילוקיישן לחו"ל לטובת פיתוח עסקי, הדרכות, לימודים או כדי לחזק את תחום ההתמחות שלהם במדינות אחרות. אם כן, לא פלא שעובדים רבים מקבלים הצעות רילוקיישן שהופכות את חייהם, לטוב ולרע. חלקם מצליחים לגבש את משפחתם ולצלוח את משבר המעבר, וחלקם מתקשים ומוצאים עצמם בדילמה – האם להתפצל בין שתי מדינות, או לוותר על ההצעה?

את המשבר אפשר בהחלט להבין, במיוחד אם יש ילדים ובני זוג קרייריסטיים המנהלים אורח חיים נינוח, שאזי לקום ולעזוב הכל לא תמיד בא בחשבון. האופציה במקרה זה היא להתפצל בין שתי מדינות, פיצול שלפעמים גם עושה טוב לזוגיות. כיום ישנם עובדים רבים המנהלים אורח חיים מפוצל, כלומר עושים רילוקיישן זמני ופשוט חיים בין שתי מדינות, ומגיעים לסופי שבוע אחת לתקופה מסוימת.

עד כמה הפיצול נוח? שאלנו את חגית שהתנסתה בפיצול המדובר

חגית, אם לשלושה ילדים גדולים יחסית (9, 12, 16) ממרכז הארץ מספרת לנו איך זה להתפצל בין שתי מדינות: "עבדתי בחברת סייבר ישראלית בתפקיד בכיר, ולאחר 5 שנים קיבלתי הצעת עבודה בחו"ל שכללה רילוקיישן לשנה וחצי לניו-יורק. בעלי דן עצמאי, בעל עסק משגשג והוא לא יכול היה לעזוב הכל ולבוא איתי. כמו כן, הילדים היו די גדולים והרגשתי שלא נכון לנתק אותם מחבריהם. התפקיד שהוצע לי קרץ לי מאוד, וזאת לצד החלום לנשום את ניו יורק וליהנות מהאווירה המשוחררת שלה".

אחרי לא מעט התלבטויות, החליטה חגית ללכת על ההצעה ולהגשים חלום:  "לבעלי ולילדים היה קשה לעכל את זה, בכל זאת מדובר בהתנתקות מסוימת, אבל בעלי תמך בהחלטה ובי לאורך כל הדרך", מספרת חגית וממשיכה, "כשנחתתי בעיר הגדולה, לא היה לי קל. משפחתי הייתה חסרה לי מאוד, אבל למדתי ליהנות מהעבודה ומהחופש שלי. בעלי והילדים באו לביקור, אני באתי כמה פעמים לארץ והרגשתי בתוך תוכי שעשיתי את הדבר הנכון, למרות כל הקשיים הנלווים".

תמליצי לאחרים להתנסות באתגר?

"ודאי. הרילוקיישן עשה טוב לקריירה שלי, כמו גם לזוגיות שלי. אני חושבת שאתה צריך להיות אדם עם אופי חזק, ובד בבד גם עם זוגיות טובה כדי לצלוח את המסע. דבר נוסף וחשוב הוא שיהיה לך פרטנר תומך שיצטרף אליך למסע באופן נפשי ולא פיזי. אם כל אלה מתקיימים, אין סיבה שלא ללכת על זה. מדובר בחוויה לכל החיים".

חגית לא לבד, וברוב המקרים רילוקיישן צריך להיות בהחלטה משותפת של שני בני הזוג, אך בהחלט אפשר למצוא פתרונות יצירתיים אם הדבר לא מסתדר לשני הצדדים. הרי מהצד השני של המתרס ישנם זוגות שיצאו יחד לרילוקיישן בחו"ל ולאחר תקופה קצרה גילו שזה לא בשבילם וחזרו ארצה מאוכזבים.

בכל אופן, דקה לפני הרילוקיישן לחו"ל בדקו את הפרמטרים הבאים:

  • לאיזו מדינה אתם מתכוונים להגר לטובת הרילוקיישן ועד כמה היא קרובה מבחינת טיסות. הרי תיאלצו לבקר את בני המשפחה כמה שיותר.
  • לכמה זמן הרילוקיישן, האם לתקופה מוגבלת בזמן, לדוגמה לשנה, או לתקופה ארוכה. מובן שככל שהתקופה קצרה יותר, כך יהיה לכם קל יותר.
  • האם העבודה בחו"ל תקדם אתכם מבחינה מקצועית בעתיד? והאם עקב הניסיון שתצברו השכר שלכם יעלה מידית גם בעתיד?

זהו, אחרי שבדקתם הכל, זה הזמן לקבל החלטות!

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת- דיויד שילד חברה לביטוח בע"מ