תינוקות וילדים קטנים

דף הבית >> רילוקיישן >> רילוקיישן לארה"ב >> תינוקות וילדים קטנים

במאמר ננסה לעזור לכם להבדיל בין המסגרות המוצעות לילדים עד גיל 5 בארה"ב ולפרט עד כמה שניתן לכל אחת מהן. בגדול, ניתן להגיד שהמסגרות מתחלקות כך - Family Childcare Home, In-Home Care, ו- Outside Childcare Facility.

וניתן בהן גם סימנים - כיצד ניתן להבדיל אם המסגרת שבחרתי טובה או לאו, איך לחפש גן שיתאים לנו וכיצד ניתן לחסוך בעלויות.

ברור, שבמקום שיש בו ריכוז של ישראלים יש גם מספר גני ילדים ישראלים. ישנם הורים שיעדיפו שהילד יהיה מעורה בסביבתו וילמד את השפה (למרות שגם חלק מהגנים הישראלים הם דו לשוניים) יחד עם בני גילו.


ישנן משפחות אמריקאיות הבוחרות להחזיק את ילדם בבית עד גיל יותר מאוחר (5). במצב כזה, מתעורר הצורך להפגיש את הילדים עם ילדים אחרים שלא במסגרת גן ולכן האמהות מתאגדות בינן לבין עצמן לקבוצות משחק עם הילדים, הנקראות לעיתים Organized Play Groups. הן גם הולכות לחוגים של אמהות ותינוקות, כמו למשל בג'ימבורי, בבריכות השחייה בעיר ועוד.

עם ילדים יותר גדולים אפשר גם ללכת לבקר בספריה העירונית ל"שעת סיפור" (באנגלית כמובן..). על פעילויות כאלה ניתן ללמוד באתר האינטרנט של העיר, או של הספריה.

מומלץ לברר עוד מידע בדרך הישנה והטובה, לתפוס איזו אמא בפארק או בארגז החול ופשוט לתחקר אותה...

גני ילדים

ישנם מספר סוגים של גני ילדים: 

  • :Family Childcare Home מדובר ב"משפחתון" כפי שאנו מכירים אותו בארץ. היתרונות במשפחתון הוא טיפול אישי, קבוצה קטנה יותר, שעות גמישות וגם, לא פחות חשוב - חשיפה פחות גדולה למחלות מאשר בגן ציבורי (שהרי ידוע שבדרך כלל השנה הראשונה בגן עוברת על ילדינו במחלות back to back)

החיסרון במקום כזה הוא שלא תמיד יש לו רישיון ולכן אין עליו גם פיקוח. במקרה שבעלת המשפחתון חולה, יש להכין תוכנית חילופית לסידור לילד (אם אתם עובדים). 

  • :In-Home Care מדובר במטפלת (Nanny או Au-Pair) הנמצאת בבית עם הילד. היתרונות בשיטה הזו הן כמובן העובדה שהילד נשאר בסביבה המוכרת והנוחה לו, טיפול אישי בכל צרכיו וחשיפה לא משמעותית למחלות. לעומת זאת זו השיטה היקרה ביותר, אין פיקוח על המטפלת כאשר אתם בעבודה ויש למצוא תוכנית חילופי לילד במקרה שהמטפלת חולה. 

ב- Outside Childcare Facility, נמצא את ה- Day Care Centers וה- Nursery School או Pre School.

ואלו ההבדלים בין השניים - ב- Day Care מקבלים ילדים עד גיל 5 על בסיס יום מלא, אם כי קיימת האפשרות גם להכניס את הילד לחצי יום. במהלך היום מקבלים הילדים ארוחת בוקר, נישנוש של 10 וארוחת צהריים. לאחר מכן משכיבים את הילדים לישון. המקום פתוח כל השנה, כשהם יוצאים רק ליום אחד חופש בכל חג. המטפלות משחקות יחסית מהר במקומות הללו ולכן הן מתחלפות בתדירות גבוהה יותר. הסידור הזה מתאים יותר לאימהות שעובדות שעות ארוכות. ישנם גנים כאלה המשלבים גם לימוד כיפי של כל מיני נושאים אולם הדגש הוא בעיקר על כך שהילדים חופשיים לעשות כרצונם ו"להיות ילדים" (כפ שכתוב באחת הפרסומות לגן כזה). 

  • :PreSchool פעילות המתקיימת 2-3 פעמים בשבוע, בד"כ בבוקר. את השיעורים מעבירה מורה קבועה. הזמן של הילדים במקום מורכב מפעילויות כגון ישיבה במעגל ושיחה על נושאים שונים, מרכזי לימוד, אומנויות, הפסקות אוכל והפסקות למשחקים בחצר. הדגש אינו על "הטיפול" בילד (אוכל, שינה, הבאה והחזרה של הילדים בזמנים מיוחדים). המקום פתוח בד"כ ע"פ שנת הלימוד בבית הספר. הילדים המגיעים חייבים כבר להיות אחרי גמילה מחיתולים. בני 3 הולכים בד"כ פעמיים בשבוע, מ- 09:30-11:00, בני 4, שלוש פעמים בשבוע מ- 09:30 - 12:00. על כל 6 ילדים יש מורה. ישנם Day Care Centers המנהלים גם תוכנית preschool במקום.
     
  • :Nursery School כמו ה- Pre School אבל פחות "אקדמי".

Nanny

זוכרים את "נני פיין" מהסידרה בטלוויזיה? אז כזאתי אחת.. אבל בלי כל התלבושת הפרובוקטיבית.. ואולי גם בלי הקול המאנפף.. ה"נני" מטפלת בילדים כקריירה מקצועית. "נני" מקצועית, שהיא בד"כ אמריקאית, יוצאת מידי פעם לשיעורי העשרה בנושאי חינוך ומבקרת בשתלמויות מקצועיות. נני בד"כ נמצאת עם המשפחה עד שהילדים גדלים וגם נותנת ידה בעבודות בית קלות. נהוג שה"נני" גרה בבית עם המשפחה (live-in), אבל בהחלט יש כאלו שגם גרות מחוץ לבית ומגיעות מידי יום לעבודה. 

איך למצוא נני שכזו? ראשית ישנן הסוכנויות, שתמצאנה עבורך "נני" בעבור תשלום. היתרון בסוכנות הוא שהם בודקים את המועמדת, את הרקע שלה (אם עומדות כנגדה תלונות, למשל) ואת הידע שלה במגוון תחומים, כמו גם, למשל, בעזרה ראשונה במקרי חירום. החיסרון - עלויות גבוהות (1800$-2500$).


תוכלי גם לפנות ל- Nanny Schools ולבקש המלצות על בוגרות מצטיינות (העזרי בדפי זהב או באינטרנט למצוא בתי ספר כאלו). 

לאחר שאיתרת "נני" שכזו, כדאי לשבת ולשוחח איתה בנוחות ולהתרשם ממנה בעצמך. 

אם היא הגיעה דרך "חברה של", כדאי לדעת ולעשות:

  1. לנסח הסכם בינכם המפרט את המשכורת, מספר שעות עבודה בשבוע ואת סוג העבודות שמצופה שהיא תמלא.
  2. עלייך לוודא, במקרה שה"נני" אינה אמריקאית, שיש לה אישור לעבוד בארה"ב. יש לזכור - אין זה חוקי להעסיק עובדים ללא אישור עבודה. הדבר נחשב לפשע!

ל"נני" משלמים משכורת מידי סוף שבוע. עליכם לשלם גם חלק מהמיסים עבורה וגם חלק מביטוח הבריאות שלה. סוכנות תוכל לעזור לך לחשב את העלויות.

AU Pair

ה"או-פר" היא בד"כ סטודנטית בשנות ה- 20 שלה, המגיעה בד"כ מחוץ לארה"ב. בהכללה, ניתן לאמר, שהיא נשארת עם המשפחה כשנה שנתיים וממשיכה הלאה. ה"או-פר" היא כמעט בכל המקרים live-in, כך שיש לקחת בחשבון מקום עבורה בביית.

היתרון הוא העלות - זול יותר מלהחזיק "נני". יש גם הורים שמרוצים שילדיהם נחשפים לתרבויות אחרות. 
החיסרון, תחלופה יחסית גבוהה. 

על מנת למצוא "או-פר" יש לפנות לסוכנויות המתמחות בתחום הזה וניתן למצוא אותן ב-Yellow Pages ובאינטרנט. 

טיפ חשוב: בכל מקרה כדאי לצלם תעודה רשמית בצירוף תמונה של המטפלת. אם יקרה מקרה חירום, שיהיו הפרטים בידכם למסור למשטרה, לבית החולים או כל גורם רשמי אחר.

Share-Care

שילוב מופלא של "נני" ו- Day Care Center

מדובר בקבוצת הורים (עד 3 משפחות) השוכרת "נני" המגיעה כל יום לבית אחר של אחד מחברי הקבוצה או לחילופין גרה במקום אחד ומטפלת בילדים של המשפחות הנוספות. מדובר בד"כ בילדים מתחת לגיל שנה. 
היתרונות בסידור הזה ברורים - שעות הגעה וסיום גמישות, במקרה שהתינוק חולה, ניתן עדיין להביאו בניגוד לגן, שלא ניתן לעשות זאת. במקרה שה"נני" חולה, יכול כל אחד מההורים, בתורו, למלא את מקומה. היפה הוא שגם נוצרת רשת תמיכה בין ההורים, שלא לדבר על קשר שנוצר בין הילדים, לעיתים ברמה כמו בין אחים..

כדאי לוודא מראש שההורים בקבוצה הם באותו "ראש" לגבי המטפלת. כדאי בהחלט לחתום איתה חוזה המכסה את כל הנושאים הקשורים לעבודתה ושכולל גם את החלק היחסי של ההשתפות בתשלום של כל אחת מהמשפחות. 
כדאי להסכים על דרך הקומוניקציה בינכם על כל הפרטים הקטנים ולהיות סובלניים כשהדברים לא בדיוק מסתדרים כמו שאתם הייתם רוצים אם המטפלת היתה עובדת רק אצלכם.

רצוי לקבוע פגישה חודשית לדון יחד כל ההורים והמטפלת לגבי בעיות שצצות במהלך החודש. 

יש גם לבדוק האם ניתן להקים כזו קבוצה במדינה שבה אתם חיים, כיוון שישנן מדינות שדורשות רישיון לסידור כזה שהרי מדובר בטיפול ביותר מילד אחד. 

השורה התחתונה, זהו סידור נהדר להורים שרוצים מטפלת אישית במחיר זול יותר.

עלויות

עלויות הגנים תלויות במספר מרכיבים:

  • מקום מגורים
  • סוג של גן
  • כמה שעות שהילד ישהה בגן 

המרכיב העיקרי הקובע את גובה המחיר הוא מקום המגורים. 
עלות "נני" בסט. לואיס תעלה הרבה פחות מאשר בסן פרנסיסקו. עלות גן באזור יוקרתי יכול לעלות במאות דולרים יותר מאשר באזור פחות יוקרתי. כדאי להתעדכן עם חברים ושכנים באזור לגבי העלויות המקובלות בגנים באזור שלכם. 

אם אתם עדיין לא בטוחים באיזה סוג של מסגרת תבחרו לילדכם, מצ"ב הערכת עלויות. 

Day Care Center

  • העלויות נעות בין 3000$ ל- 15,000$ לשנה, תלוי באיזור שבו אתם מתגוררים (250$-1250$ לחודש). עלות גנים כאלה, למשל בערים ניו יורק וסן פרנסיסקו, היא יקרה מאד. אם תינוקך מתחת לגיל שנה, סביר להניח שתשלמי יותר מכיוון שלטיפול בתינוקות צריך תשומת לב גדולה יותר ומספר רב יותר של מטפלות. 

Home Day Care

  • שטח פרוץ. ישנן כאלה המחייבות מעט יותר (הבת של השכנה) וישנן כאלה המחייבות כמו גן (בסיכום הכללי). מומלץ להתקשר ל" Child Care Aware Hotline" -2246-424-800-1, הם יכולים לאמר לך מה המחיר הממוצע שנהוג לשלם אותו בעירך. 

Nanny

  • המחיר להעסקת "נני" הוא הגבוה בין כל האפשרויות. יש לקחת בחשבון שמאותו רגע הממשל האמריקאי רואה בך מעביד ו"תואר" זה מחייב אותך בתשלום מיסים ומיסי ביטוח לאומי ל"עובדים" שלך.

העלויות הממוצעות, בהתחשב במיקום הגיאוגרפי בארה"ב, הן בין 300$-700$ לשבוע + ביטוח בריאות, אם כי לא מעט לא נותנים את ה-"צ'ופר" הזה. במידה וכן, המטפלת בוחרת בעצמה את ביטוח הבריאות שהיא מעדיפה ומציגה בפניכם את העלויות ע"פ פירוט. אתם יכולים לבחור לשלם חלק מהפרמיה או את כולה. יש המעניקים הטבות נוספות כמו ימי חג, חופשים וימי מחלה בתשלום.

  • קצצו במיסים: תבדקו את נושא ה- Flexible spending accounts. רבים מהמעבידים מציעים את האפשרות הזו. התוכנית מאפשרת לך להוריד את עלויות הגנים או המטפלת (עד 5000$ שנתי לבית אב), מה- pretax income וע"י כך להוריד בסכום למיסים. 

כדאי לבדוק אם לא כדאי לקחת את תוכנית ה- Child care credit (זיכוי במס) המוצע לך ע"י המעביד. הסבר מעמיק יותר ניתן לקבל בקישור המופיע בתחתית העמוד או באתר של מס הכנסה. 

  • זיכוי במס: זוג הורים המקבלים משכורת (וילדים מתחת לגיל 13) זכאים לזיכוי במס של בין 20%-35% (תלוי בהכנסה) מההוצאות המאושרות למס. עבור ילד אחד מגיע בין 600$-1050$, עבור שניים בין 1200$-2100$ ועד ל- 3000$ בשנה להורה אחד ועד ל- 6000$ לשני הורים עובדים. הכי חשוב כאן זה לזכור לשמור את החשבוניות על הוצאות שיש לכם במשך השנה. ברגע שבחרתם באפשרות הזו אינכם זכאים ל - flexible spending plan. לפרטים נוספים אנא הקליקו על הקישור המתאים המופיע בתחתית העמוד.
  • שימו לב לשעה: ישנם גנים (day care center) המחייבים 1$ על כל דקה שאתם מאחרים לאסוף את ילדיכם!!! יש לקחת בחשבון את הפקקים בדרך ולנסות להגיע בזמן!!
  • עיסקת חבילה: ישנם מקומות שיאפשרו לכם לעזור עם הכנת הסנדוויצ'ים או עם הניקיון תמורת הנחה כספית בתשלום לילד. סידור זה לא יתאים באותם גנים המסתמכים על התנדבות קבועה של ההורים על מנת להוריד את העלויות לכל ההורים בגן.
  • התחלקו בעול: התחלקו בהוצאה הכספית של ה"נני" או של ה"או פר" עם השכנים או החברים בקרבתכם, שגם להם יש ילדים. חישבו אם כדאי לכם להקים babysitting co-op. אם מה שאתם צריכים זו עזרה פה ושם, הכי טוב זה להקים מין "רשת" כזו של הורים המאפשרת לתמוך האחד בשני, כשמתנהל רישום מי השקיע כמה.. בסידור הזה ניתן להשתמש גם בשעות הערב.

קבוצות משחק

קבוצות משחק מאפשרות להורים ולילדים מאותה קבוצת גיל להיפגש ולהנות יחדיו. זו דרך נהדרת ליצור קשרים חברתיים שלא לדבר על קבוצת תמיכה בין האמהות (האמריקאים טובים בזה...)

הקבוצה יכולה להיפגש כל יום או אחת לשבוע ויכולים להיות בה 3 ילדים או 10 ילדים - איך שמתאים לכם, פשוטו כמשמעו. 

הפעילות יכולה להתקיים בגינה או בבית אחר בכל מפגש. בתורה, כל אמא מפעילה את הילדים בפעילות מתוכננת מראש. 

קבוצה כזו מתאימה בד"כ לאמהות שאינן עובדות וזמנן בידן. הגמישות היא אחת התכונות היותר יפות שלה ולכן אם אחת האמהות מתחילה לעבוד, יתר הקבוצה יכולה לנסות ולהתאים את עצמה אליה, כך שתוכל להמשיך להיות חלק מהפעילות. 

אם קורה שרוב האמהות חוזרות לשוק העבודה במהלך הזמן ניתן להעסיק, בתשלום, מדריכה, שתדריך את "החוג". סוג כזה של מפגש נקרא - Paid playgroup.

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת- דיויד שילד חברה לביטוח בע"מ