מגורים לסטודנטים

אחת מהמטלות היותר חשובות שיש לטפל בהן לפני תחילת הלימודים הינה מציאת מקום לגור בו.
מדובר בהחלטה חשובה כיוון שההוצאה הכספית הכרוכה במציאת מגורים יכולה להשפיע על ההתאקלמות האישית ועל ההצלחה בלימודים. 


להלן מספר אפשרויות הקיימות בפניך.

מגורים זמניים 

אם הצלחת לארגן לעצמך מקום לגור בו עם הגעתך לארה"ב - מה טוב. אם לאו, תאלץ להגיע לארה"ב ולישון במלון, במוטל או ב- budget motel. המחירים במקומות כאלו סבירים לפרק זמן קצר, עד שתתארגן עם הדירה. זה יכול להיות פיתרון נוח, אם לא בא לך, למשל, לישון אצל דודתה של אמך שלא פגשת מעולם... 

עלויות למוטלים נעים בסביבות ה- 300$-400$ לשבוע (או 50$ ללילה). המחירים פר שבוע הם בד"כ טובים יותר מאשר מחיר פר לילה. מומלץ להזמין מקום מראש בעיקר אם מדובר בתקופות של חגים או חופשים.

כמה מהרשתות:

  • Motel 6: רשת זו גם מציעה דירות סטודיו להשכרה. 
  • Best Western: רשת המלונות הגדולה בעולם ובעלת מחירים נוחים 
  • Super 8: רשת מוטלים בעלת מחירים נוחים 

אפשרויות אחרות הן ה- YMCA וה- YWCA - עלויות כ- 300$ לחודש, הוסטלים לצעירים אוinternational houses. כאלה תמצאו בשיקגו , ניו יורק, פילדלפיה, קליפורניה - Dav is - וסן דייגו . מדובר ביוזמה לקדם הידברות בין סטודנטים מכל העולם, לקיים טיולים ופעילויות משותפות אחרות. 

מעונות סטודנטים 

כמעט לכל אוניברסיטה וקולג' שמכבדים את עצמם יש מעונות לסטודנטים במתחם המוסד או צמוד אליו. המונח באנגלית נקרא - Dorms. בד"כ מדובר בפתרון לסטודנטים רווקים, פחות מתאים לנשואים ובעלי משפחות.
המגורים במעונות מהווים פתרון נחמד למי שרוצה להתערות מהר בחיי החברה בקמפוס. 
כל חדר מאובזר בציוד בסיסי ובד"כ בכל מבנה יש גם קפטריה. ישנם חדרים שיש בהם גם מטבחונים קטנטנים, מתאים למי שאוהב ויש לו זמן לבשל לעצמו. בכל מבנה כזה תמצא גם את ה- common room, או החדר המשותף, הסלון שכולם באים להינות בו, לראות טלביזיה, להתפרק קצת מהלימודים ולהיות עם חברים.

בכל מבנה מעונות גרים ה- supervisors או ה- Residence advisers או Resident directors שהם המשגיחים על כך שהסדר הטוב במעונות ישמר. במקרים רבים מדובר בסטודנטים המועסקים ע"י האוניברסיטה. הם גם יוכלו לעזור לך בכל שאלה שתעלה לגבי המעונות. 

מיותר לציין שהדרישה לחדר במעונות היא גבוהה ביותר ולא בטוח שבקשתך לגור במעונות תתקבל. ישנן אוניברסיטאות שעורכות הגרלות למגורים. אם שמך עלה בגורל - תקבל על כך הודעה.

במידה ובקשתך לחדר אושרה, יצורף המסמך למכתב הקבלה שלך לאוניברסיטה. מלא את הפרטים ושלח אותו במהירות חזרה לאוניברסיטה. ישנם מוסדות שיבקשו הפקדה כספית ראשונית לפני הגעתך. 

מעונות סטודנטים יכולים להיות פתוחים כל השנה או להסגר בזמני חגים וחופשות. כדאי מאד לברר כיצד פועלים המעונות באוניברסיטה שאליה אתה שואף להתקבל, שלא תמצא עצמך ללא קורת גג... במקרים כאלה כדאי להתייעץ עם היועץ לסטודנטים זרים באוניברסיטה שלך שיפרט בפניך מהן האפשרויות העומדות בפניך במקרה כזה.

במעונות רבים, לפחות בשנה הראשונה (freshman year), נהוג לגור עם עוד שותף אחד לפחות, בחדר. השותף לחדר יהיה מאותו מין, אבל לא תכיר אותו לפני וגם לא תינתן לך האפשרות לבחור. תתכונן לגור עם מישהוא שיכול להיות שונה מאד ממך בתרבות ובהתנהגות. 
בתקופה הזו יכולות גם להיווצר חברויות ארוכות טווח.

במקרים בהם השילוב לא עולה יפה, בלשון המעטה.. תוכל לפנות ל- residence adviser שינסה לפתור את הבעיה לשביעות רצון כולם. 
לחדרים במעונות אין, בד"כ, שירותים פרטיים אלא חדר אמבטיה משותף (בנים בנפרד ובנות בנפרד). 


מגורים של כל כך הרבה צעירים תחת קורת גג אחת מחייבים נוהלים קפדניים בכל התחומים - ניקיון, רעש, מבקרים ועוד. הנהלים הללו יכולים להיות שונים ממבנה מעונות אחד למשנהו בשל האוכלוסיה המגוונת. ישנם מעונות המקדמים אווירה לימודית וישנם כאלה המשאירים את הלימודים לספריה ובמעונות מעדיפים אווירה משוחררת יותר. כדאי ללמוד מה הלך הרוח במבנה שאתה מצטרף אליו.

ישנם מספר סוגים של מעונות:

  • Coed Residence Halls: במעונות הללו גרים גברים ונשים יחד, אם כי באיוש החברים יש הקפדה על שותפים בני אותו מין.
  • Single Sex Residence Halls: מתאים יותר למי שמעדיף לחיות באווירה של בני אותו מין. רק גברים או רק נשים.
  • University Apartments: ישנן אוניברסיטאות שבנוסף למעונות הסטודנטים מחזיקות גם בדירות להשכרה. הדירות הללו הן תמיד בביקוש שיא. עדיפות תינתן בד"כ לסטודנטים נשואים ו/או בעלי משפחה כמו גם לסטודנטים לתואר ראשון או שני בשלבים מתקדמים.
  • Fraternity and Sorority Houses: בתי האגודות ואחוות הנשים והגברים. ה-Fraternities מיועדים לבנים וה- Sororities לבנות. המגורים בבתים הללו כרוכים גם בפעילות חברתית משותפת. לא כל אחד מתאים למגורים במקום כזה. בדרך כלל מדובר בסטודנטים הנמצאים בשלב מתקדם יותר של לימודיהם. חברים חדשים נבחרים בד"כ ב-rush week - כשבוע לפני תחילת הלימודים.
  • Married Student Housing: כשמו כן הוא. יחידות דיור המיועדות לסטודנטים בעלי משפחות. כדאי להירשם אליהם כמה שיותר מוקדם בתהליך, כיוון שהדרישה להם היא גבוהה. 

מחוץ לקמפוס 

אם המעונות לא מתאימים לצרכים שלך (בעיקר אם הינך בעל משפחה) או לחילופין, לא הצלחת להשיג שם מקום, תאלץ לחפש מקום מגורים מחוץ לקמפוס.

המחירים "בחוץ" יקרים יותר מהמגורים בקמפוס כיוון שאלו האחרונים מסובסדים ע"י האוניברסיטה, אם כי המחירים ב- dorms של NYU בניו יורק למשל, דומים למחירים של דירות קטנות לא הרחק מן הקמפוס (בסביבות 2200$). 
הפתרונות מחוץ לקמפוס כוללים דירות להשכרה, מרוהטות (furnished) או לא, מעונות סטודנטים פרטיים, co-op residence halls וגם חדרים להשכרה בבתים של אנשים פרטיים. 


כדאי בשלב ראשון להתייעץ עם ה- Housing office באוניברסיטה ולראות מה האפשרויות שהם מציעים. לאחר מכן כדאי לבדוק את לוחות המודעות התלויים ברחבי האוניברסיטה. שם תוכל למצוא מודעות על דירות וגם על סטודנטים אחרים המחפשים שותפים. 

הוצאות הדיור צריכים להיות לא יותר מאשר שליש או רבע מסכום ההוצאות הכולל שהקצבת לעצמך. 

אל תתלהב יתר על המידה מדירה שנשמעת זולה במיוחד.. יתכן שהיא לא עומדת בתנאים הקרויים ordinances והם תנאי הבסיס שהבניין חייב לעמוד בו והם קובעים רמת ביטחון וסניטציה. 


לגבי שכירות הדירה, התהליך ולמה תזדקק, תוכל לקרוא בפרק "השכרת דירה" בקטגוריה "מגורים" במאגר המידע. 
יש לקחת גם בחשבון את הוצאות הגז, החשמל, הטלפון והמים הנקראים utilities. לעיתים ישנן הוצאות נוספות כגון פינוי זבל והדברה. ישנן דירות שחלק מההוצאות הללו נכללות בשכר הדירה (ועל כל תוכל לקרוא בקטגוריה "מתמקמים ומתחברים"). 


הכנסת שותף או שותפים לדירה יכול להוזיל את העלויות לכל אחד מכם. 

חשוב לקחת בחשבון גם את המרחק מהקמפוס. אם אינך בעל מכונית, עלייך לקחת בחשבון את המיקום של התחבורה הציבורית או לדאוג לכך שהדירה תהיה במרחק הליכה ברגל. 

Co-op residence hotel הינו בית גדול שבו קבוצת סטודנטים גרים ביחד ומחלקים את ההוצאות והמטלות הכרוכות במחייה משותפת. החיים מתנהלים כמו ב"קיבוץ" - כל אחד מבשל בתורו ומנקה בתורו. 

אפשרות נוספת היא לשכור חדר בביתם של אנשים פרטיים. באוניברסיטה, במחלקה המטפלת בסטודנטים הזרים, תמצא רשימה של משפחות המעוניינות בסידור כזה. ישנן משפחות המצפות ל סחר חליפין - ביבי סיטר או עזרה בעבודות הבית תמורת שכר דירה מופחת או ארוחות חופשיות. נזכיר במקרה כזה את ההגבלות החלות עליך כפועל יוצא מהויזה שברשותך ואנו ממליצים כי תבדוק עם הרשות המתאימה בבית הספר אם הסידור הזה נחשב להפרה של תנאי הויזה שלך. 

סידור כזה יכול להיות חוייה מעשירה לכל הצדדים הכוללת היכרויות עם אנשים נפלאים ויכול גם להיות סיוט כשאין התאמה בין הסטודנט למשפחה.

ארוחות

  • רוב החדרים במעונות מצויידים במטבחונים. הקפיטריה היא פתרון למי שאין לו מטבחון או שאין זמנו בידו. 
  • הקפטריה ממוקמת בד"כ בתוך המבנה עצמו או קרוב אליו. העלויות הן זולות יותר מאוכל בחוץ.
  • הסידור נקרא meal plan ובו אתה משלם מראש עבור הארוחות שלך.
  • לסידור הזה ניתן גם להירשם אם אתה גר מחוץ לקמפוס, אבל רוצה לאכול עם חבריך.
  • יש לקחת בחשבון כי הקפטריות סגורות בזמן החגים ובחופשים.

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת- דיויד שילד חברה לביטוח בע"מ