לימודים בדרום אפריקה
בעשור האחרון רבים מביעים עניין במסלולי לימודים בדרום אפריקה. בחלק הדרומי של יבשת אפריקה ישנן לא מעט אוניברסיטאות טובות ואפשרויות ללימודי רפואה.
אך הדבר החשוב ביותר אותו יש לברר טרם ההרשמה אל מסלול לימודים זה או אחר הוא האם התואר שיינתן לכם ממוסד להשכלה גבוהה בדרום אפריקה אכן יתקבל על ידי המועצה להשכלה גבוהה בישראל, קרי, האם בסיום לימודיכם באותו מסלול בו אתם בוחרים אכן תוכלו לעסוק באותו המקצוע במדינת ישראל.
לקריאה נוספת:
קצת על דרום אפריקה
דרום אפריקה ממוקמת במפגש בין האוקיינוס ההודי לאוקיינוס האטלנטי. היא גובלת עם מוזמביק, נמיביה, בוצואנה, סוויזילנד וזימבבוואה ומתגוררים בה מעל לחמישים מיליון אנשים מכל הדתות והתרבויות. המטבע בו משתמשים ביבשות זו הינו הראנד האפריקאי ומדינה זו נחשבת לאחת המדינות המתועשות ביותר באפריקה.
מזג האוויר בדרום אפריקה הפוך מזה אליו מורגלים בישראל, כלומר שיאו של הקיץ הדרום אפריקאי הינו בחודש ינואר והחורף הוא ביולי. האקלים בממוצע נוטה להיות יבש. התרבות האפריקאית כוללת מיזוג של מסורת ומודרניות וכל מי שמחליט על לימודים בדרום אפריקה יהנה מערים גדולות ומודרניות לצד הרים, חופים, חיי טבע עשירים וכמובן הספארי הידוע של דרום אפריקה. התרבות הדרום אפריקאית עשירה ומשובחת וכוללת את תחומי הקולנוע, תיאטרון, מחול ומוזיקה והמטבח הדרום אפריקאי הינו מטבח בשרי שמלווה ביינות משובחים.
השכלה בדרום אפריקה
רמת הלימודים בחלקה הדרומי של יבשת אפריקה גבוהה וניתן למצוא בה כ- 20 אוניברסיטאות. בדרום אפריקה קיימים מוסדות פרטיים להשכלה גבוהה, מוסדות ציבוריים, בתי ספר מיוחדים לטכנולוגיה וכל אלו מציעים תארים ראשונים, מקצועיים ותארים מתקדמים.
יש אפשרות לבחור במסלול עיוני או במסלול מחקרי וכל אחד יכול למצוא את המסלול האטרקטיבי ביותר עבורו, בו הוא יוכל ללמוד את התחום בו הוא מעוניין ברמה הגבוהה ביותר. נכון לשנת 2015 בדרום אפריקה יש מספר אוניברסיטאות שנחשבות מהמובילות ביותר בעולם. סטודנטים זרים מתקבלים ללימודים בדרום אפריקה בברכה והדבר הראשון אותו חשוב לברר הוא האם אותו התואר באותו מוסד הלימודים בו אתם מעוניינים ללמוד ביבשת זו אכן מוכר במועצה להשכלה גבוהה בישראל.
לימודים בדרום אפריקה – חשוב לדעת
- ויזה: לאחר קבלה ללימודים בדרום אפריקה יש להגיש בקשה להיתר עבודה וחשוב שיהיה בידכם היתר מחקר לפני שנכנסים לדרום אפריקה. חשוב לדעת שאם יש לכם ויזת מבקר בדרום אפריקה לא תוכלו להחליף אותו לוויזת מחקר.
- בריאות: נדרשת הוכחת כיסוי של ביטוח רפואי פרטי טרם מתחילים ללמוד בדרום אפריקה. תצטרכו להוכיח שיש לכם ביטוח רפואי, חשוב שיהיה לכם ביטוח גם בעת בקשה לאישור עבודה
- שכר לימוד: שכר הלימוד משתנה ממוסד לימודים אחד למשנהו. שכר הלימוד במוסדות הפרטיים גבוה יותר בהשוואה למוסדות הציבוריים. שכר הלימוד לתואר שני הוא נמוך באופן יחסי למדינות אחרות. משך זמן הלימודים לתואר שני נמשך בין שנה לשנתיים.
- שנת אקדמיה: שנה אקדמאית כחלק ממסלול לימודים בדרום אפריקה משמע שנה בה יש שני סמסטרים. כל סמסטר בדרך כלל מורכב מחודש וחצי של לימודים. חופשה בת שבוע ולאחר מכן חזרה לסמסטר השני.
קראו עוד על לימודים בחו"ל במדריך שלנו
לסיכום, דרום אפריקה היא יבשת מדהימה ורבים נוהרים אליה למטרת לימודים. הסיבות לכך שיבשת זו אינה פופולארית בקרב הישראלים כמו יבשות אחרות מקורן במרחק ובעובדה שלא כל תואר אקדמאי מאושר בישראל.