5 טיפים שיקלו עליכם את המעבר לחו"ל
מתכננים רילוקיישן למדינה אחרת? מעבר לחו"ל אינו תהליך פשוט, אך רבים עברו זאת לפניכם. אספנו עבורכם את הטיפים החשובים ביותר שיהפכו את התהליך לפשוט יותר. אז מה כדאי לעשות לפני שעוברים למדינה אחרת?
הכירו את הסביבה בה אתם עומדים להתגורר
אם אתם כבר יודעים היכן אתם עומדים להתגורר, לפחות ברמת העיר, תוכלו להתכונן ולהכיר את הסביבה היטב. שימוש במגוון אתרי אינטרנט הכוללים מידע על אותה העיר, על אטרקציות מרכזיות בה, על אמצעי תחבורה מקובלים ואפילו קצת מידע על האוכלוסייה המגוונת בה יעזור לכם לדעת למה לצפות. אפשר גם להשתמש בכלי המפות השונים כמו גוגל Earth ו"לנסוע" באופן וירטואלי ברחובות העיר, על מנת שתוכלו לחוש כאילו אתם כבר שם.
עברו לשכונות בהן יש קהילה יהודית תוססת
אם אתם עושים רילוקיישן לארצות הברית למשל, כמעט בכל עיר ראשית תוכלו למצוא שכונה אחת או שתיים עיקריות שבה הקהילה היהודית מתרכזת. הדרך הקלה ביותר היא לבדוק היכן מרוכזים מרבית בתי הכנסת הפעילים במקום. תוכלו גם ליצור קשר באמצעות הרשתות החברתיות או לקרוא פורומים מתאימים, ולמצוא את השכונות הללו. במרבית המקרים מדובר בשכונות הטובות יותר בעיר, וכך תוכלו להתגורר בסביבה בטוחה יותר עבור המשפחה כולה.
מה עם ביטוח רפואי?
בכל מקום אליו אתם נוסעים, חשוב לבדוק כיצד אתם מבוטחים. אם מדובר ברילוקיישן דרך מקום העבודה, לעתים המקום החדש דואג לביטוח בריאות לעובד ולבני משפחתו. אחרים יכולים למצוא מגוון תוכניות ביטוח רפואי לחו"ל עוד כשהם בארץ. זכרו כי ביטוח בריאות בארה"ב למשל, עולה במחיר גבוה יותר מאשר בישראל, וכל ביקור רופא, פרוצדורה רפואית, או חלילה אשפוז עשויים להתחיל ממאות דולרים ולהסתיים במאות אלפים. אל תנסו לחסוך בתחום הזה.
יש הטועים וחושבים שיוכלו להאריך את ביטוח הנסיעות הניתן במתנה על ידי חברות האשראי. ביטוח זה מיועד אך ורק לתיירים הטסים לתקופה קצובה וקצרה למדינה אחרת, לא למצב של רילוקיישן. קיימות חברות המציעות ביטוח מיוחד למשפחות ברילוקיישן, ויש להקפיד להשתמש בו ולבטח את כל בני המשפחה הטסים עמכם.
למדו מראש את השפה המקומית
כחלק מתהליך ההכנה לקראת המעבר מומלץ לקחת קורס בשפה המקומית, או ללמוד באמצעות האינטרנט. אל תסמכו על זה שכאשר תגיעו למקום תוכלו ללמוד את השפה בקלות רבה יותר. אם אין לכם בסיס בשפה, ההתנהלות היומיומית עשויה להפוך לקשה הרבה יותר, עד בלתי נעימה. תוכלו ללמוד במגוון דרכים, כמו שיחות עם דוברי השפה עוד לפני שטסתם, קריאת ספרים ברמה בה אתם לומדים, האזנה לרדיו ולתוכניות הטלוויזיה בשפה זו או להיעזר במורה פרטי המסייע למשפחה כולה ללמוד את השפה.
בדקו מראש את ההליך הבירוקרטי הקשור לשכירת דירה או לקניית דירה במקום
מדינות רבות מערימות קשיים על שוכרי דירות מעבר לים. לדוגמה, בארצות הברית נבדק נתון מיוחד המכונה "קרדיט סקור" או דירוג האשראי של השוכר. אם מדובר בתייר, לא יהיה לו דירוג אשראי ובעלי דירות יסרבו להשכיר את הנכס. כמו כן, בדרך כלל לא קיימת אפשרות של ערבות על ידי אדם נוסף, אלא הנכם נדרשים להפקיד סכום השווה בדרך כלל לחודש שכירות מלא, שיוחזר לכם בתום תקופת השכירות.
הדרך הקלה להתמודד עם נושא השכירות היא להיעזר בישראלים המתגוררים באזור, שחלקם בעלי דירות וישמחו לסייע למשפחה ישראלית, או שיוכלו לסייע באיתור דירות ללא צורך בהתמודדות עם בירוקרטיה מעיקה.
מעוניינים בטיפים נוספים? רוצים לשמוע עוד על הביטוח הרפואי המתקדם של דייוידשילד לישראלים בחו"ל? צרו עמנו קשר בטלפון 1-800-34-34-35 ונציגינו ישמחו לעזור.
מאמרים נבחרים
כמה טוב שבאתם הביתה: גרים בחו"ל, מתחסנים בישראל
אירופה בסגר, בארצות הברית החיסונים מתעכבים ושלא נדבר על מה קורה במזרח הרחוק - יותר ויותר ישראלים שחיים בחו"ל מעדיפים להגיע לביקור מולדת להתחסן. אז איך עושים את זה? המדריך המלא
קרא עוד >>מדריכים לניתוק תושבות - עו"ד גיא חן
עו"ד (רו"ח) גיא חן - מומחה מיסוי בינלאומי מסביר על דו"ח ניתוק תושבות, על מי מוטלת החובה להגישו ומתי, ומידע חשוב נוסף בנושא
קרא עוד >>הכנה ושימור שפה ברילוקיישן
אפרת מרקו – מרצה בנושאי שפה, חינוך וטכנולוגיה ומייעצת למשפחות לפני או אחרי רילוקיישן בנושאי הכנה ושימור שפה.
קרא עוד >>