טיפים להתמודדות עם מעבר לחו"ל לצורך לימודים
רבים מאיתנו חולמים לא רק על לימודים גבוהים במקצוע ספציפי אלא גם על חוויה יוצאת דופן. זה בדרך כלל מה שמוביל חלק מאיתנו להתחיל לחשוב על לימודים בחו"ל ובהחלט אפשר להבין אתכם אם גם אתם נדבקתם בחיידק הזה. יש כמה דברים שכדאי לכם לעשות תחילה כדי להבטיח שהחוויה של הרילוקשיין תהיה כמה שיותר מוצלחת ומתאימה לכם והראשון שבהם הוא לבחור את המקצוע שאותו תרצו ללמוד.
האם אתם חושבים על לימודי רפואה בחו"ל? הנדסה? או אולי כל תחום אחר? בנוסף לכך, עליכם לבחור את המדינה שבה תרצו ללמוד, את העיר ולפעמים גם את מוסד הלימודים. להתמודד עם לימודים בחו"ל זה אתגר גדול וככל שתתכוננו אליו טוב יותר כך הסיכויים שלכם להצליח יגדלו. חלק מהקושי צפוי להיות קשור:
- למנטאליות אחרת
- לשפה זרה
- לעובדה שאתם רחוקים מהבית
- לעובדה שעליכם להתמודד עם הכול לבד
לכן כדאי שתקראו את הטיפים שאספנו כאן עבורכם כי הם יוכלו לסייע לכם בכל התהליך הזה.
עבודת הכנה מקצועית
כדאי לעשות עבודת הכנה לקראת המעבר שלכם לחו"ל במישורים שונים כאשר המישור הראשון הוא החברתי. כולנו רגילים לחיות עם המשפחה ועם כל חברי הילדות שמקיפים אותנו מגיל צעיר ופתאום המעבר לחו"ל שם אותנו בסיטואציה שונה לחלוטין. לכן כדאי לנסות להכיר אנשים שבוחרים באותו מסלול כמו שלכם כי יהיו לכם דברים משותפים איתם. כמו כן, כמעט בכל מקום בעולם יש סוג של קהילת ישראלים וגם הרשתות החברתיות יכולות לעזור לכם במובן הזה.
ככל שתבנו לעצמכם חיים חדשים מהר יותר כך תרגישו יותר טוב, דבר שיסייע לכם להצליח בלימודים. עוד מישור שכדאי לקחת בחשבון זו כמובן התרבות של המדינה שאליה אתם נוסעים. מה אתם יודעים על המקום? האם כדאי יהיה ללמוד את השפה המדוברת או שאתם מעדיפים להסתדר רק בעזרת האנגלית? ככל שתהיו יותר מעורבים בחברה ובתרבות של המדינה המארחת כך תרגישו יותר שאתם חלק מהמקום שבו אתם חיים וזה מומלץ בחום.
סביבת הלימודים שלכם
הטיפ הנוסף קשור לסביבת הלימודים עצמה: איך אתם לומדים הכי טוב? האם אתם צריכים תנאים מיוחדים? איך עובדת האוניברסיטה שאליה אתם נרשמים? נסו לברר כמה שיותר פרטים מראש כי זו הדרך הכי טובה שיש לדעת למה אתם מכניסים את עצמכם. כדאי לדעת שלימודים בחו"ל זה לא דבר פשוט אך יש כאן ערך מוסף שתוכלו ליהנות ממנו ולא כדאי שתוותרו על ההזדמנות המרגשת הזאת.
מאמרים נבחרים
כמה טוב שבאתם הביתה: גרים בחו"ל, מתחסנים בישראל
אירופה בסגר, בארצות הברית החיסונים מתעכבים ושלא נדבר על מה קורה במזרח הרחוק - יותר ויותר ישראלים שחיים בחו"ל מעדיפים להגיע לביקור מולדת להתחסן. אז איך עושים את זה? המדריך המלא
קרא עוד >>מדריכים לניתוק תושבות - עו"ד גיא חן
עו"ד (רו"ח) גיא חן - מומחה מיסוי בינלאומי מסביר על דו"ח ניתוק תושבות, על מי מוטלת החובה להגישו ומתי, ומידע חשוב נוסף בנושא
קרא עוד >>הכנה ושימור שפה ברילוקיישן
אפרת מרקו – מרצה בנושאי שפה, חינוך וטכנולוגיה ומייעצת למשפחות לפני או אחרי רילוקיישן בנושאי הכנה ושימור שפה.
קרא עוד >>