מערכת הבריאות בהודו
חושבים לעשות רילוקיישן להודו? הודו היא מדינה הנמצאת בהתפתחות מתמדת בתחומים שונים ונמצאת בתהליך של הגירה חיובית אל המדינה, בעיקר משיקולים עסקיים. המשכורות בהודו גבוהות מבעבר והמדינה בעלת פוטנציאל צמיחה אדיר, שכן חברות רבות בעולם רואות בהודו יעד טוב להשקעה. אם ביצוע רילוקיישן דורש מאיתנו היערכות ייחודית במיוחד כאשר אנו עושים את השינוי עם הילדים, בהודו ההיערכות מורכבת עוד יותר ודורשת מאיתנו להבין מבפנים את התרבות, המנהגים ואת המערכות הציבוריות השונות.
מה חשוב לדעת על מערכת הבריאות בהודו?
מערכת הבריאות בהודו שונה לחלוטין ממה שאנחנו מכירים בישראל. מערכת הבריאות הציבורית בהודו כוללת מרכזים רפואיים אשר עד לא מזמן רובן היו נמצאים בשליטה ובמימון מלאים של המדינה. חלקם נוהלו על ידי השלטון המרכזי וחלקם על ידי המדינה.
המשרד הממשלתי אשר מנווט את כל האינטרסים של השלטון נקרא "משרד הרווחה, הבריאות והמשפחה". בהודו אין פיקוח על שכר הרופאים ווהחיפוש אחר רופא מקצועי ואמין אינו פשוט. התורים ארוכים והפתרון אותו מספקים הרופאים ההודים לרוב מסתכם במרשם. מכיוון וכל ההוצאות הממשלתיות על נושא הבריאות ברחבי הודו מתבצעים באופן מלא על ידי משרד זה, את רוב הטיפולים מקבלים תושבי הודו בסבסוד מלא או חלקי. בהודו יש מיליארד תושבים ורק 300 מליון מהם יכולים לשלם עבור תרופות חדשות. ביטוחי הבריאות המקומיים מכסים את התושבים רק כאשר הם מאושפזים בבית חולים.
השינוי במערכת הבריאות בהודו עדיין מתמשך
ככל שהזמן עובר והודו מתפתחת יותר ויותר, התל״ג צומח, זאת משום שלחדירת הרפואה המערבית בהודו יש השפעה ניכרת על תוחלת החיים. אם רק לפני 60 שנים תוחלת החיים בהודו עמדה על גיל 36, היום ממוצע תוחלת החיים עומד על גיל 68. הבעיה בהודו מתחילה בכך שאחוז ייצור התרופות המזוייפות גבוה מאוד ותרופות רבות ניתן לרכוש ללא מרשם רופא.
למרות זאת, מערכת הרפואה הפרטית בהודו החלה להתפתח ומרבית בתי החולים עברו לבעלות פרטית. אחד היתרונות המהותיים בהודו אשר גורמים לרופאים מערביים מרחבי העולם להגיע אליה טמון בעובדה שהודו מתמחה ובעלת ניסיון בניסויים קליניים. יתרון נוסף הוא שכמעט כל המפעלים בהודו המייצרים תרופות מאושרים, על ידי ה-FDA האמריקאי.
הדברים שאליהם ישראלי שעובר להודו צריך לדאוג מבחינה רפואית
- גם אם אתם מתכננים רילוקיישן להודו וגם אם אתם בדרככם לטיול תרמילאים, עליכם להתייעץ עם רופא בישראל לגבי החיסונים הנדרשים.
- למרות התפתחותה של הרפואה ההודית בשנים האחרונות, עדיין יש נגיפים ומחלות רבים מהם חשוב להיזהר ולכן פוליסת ביטוח רפואי הינה תנאי הכרחי לנסיעה, בין אם במסגרת טיול, ובטח אם לתקופה ממושכת יותר במסגרת רילוקיישן.
- היזהרו במה שאתם אוכלים, מערכת העיכול שלנו לא רגילה לתבלון ההודי ולכן יש להיזהר מאכילת בשרים ועופות, מוצרי חלב ואפילו ירקות ופירות טריים שלא תמיד עוברים שטיפה כמו שצריך. כמו כן מערכת המים במקומות רבים בהודו לא נמצאת ברמת היגיינה ראויה והרבה מהמחלות הקשות מקורן דווקא במים.
- עשו קניות רק במקומות מסודרים ואכלו בחוץ במסעדות בעלות שם ומוניטין. או אוכל מקומי שבושל בחום גבוה.
- הקפידו לשטוף ידיים לעתים תכופות והקפידו על הגיינה באופן מחמיר.
קיראו עוד על ביטוח רפואי לישראלים בחו"ל
מאמרים נבחרים
כמה טוב שבאתם הביתה: גרים בחו"ל, מתחסנים בישראל
אירופה בסגר, בארצות הברית החיסונים מתעכבים ושלא נדבר על מה קורה במזרח הרחוק - יותר ויותר ישראלים שחיים בחו"ל מעדיפים להגיע לביקור מולדת להתחסן. אז איך עושים את זה? המדריך המלא
קרא עוד >>מדריכים לניתוק תושבות - עו"ד גיא חן
עו"ד (רו"ח) גיא חן - מומחה מיסוי בינלאומי מסביר על דו"ח ניתוק תושבות, על מי מוטלת החובה להגישו ומתי, ומידע חשוב נוסף בנושא
קרא עוד >>הכנה ושימור שפה ברילוקיישן
אפרת מרקו – מרצה בנושאי שפה, חינוך וטכנולוגיה ומייעצת למשפחות לפני או אחרי רילוקיישן בנושאי הכנה ושימור שפה.
קרא עוד >>