טיפים שיקלו עליכם את ההסתגלות לתרבות חדשה
יוקר המחיה בארץ הוביל רבים לחפש הזדמנויות חדשות מעבר לים. אם אתם זוכרים את הסרט "קראטה קיד" תוכלו בוודאי לזכור את הקשיים הראשונים שעבר הילד במעבר מדטרויט לסין. הבדלי תרבות הם אחד האתגרים הגדולים שעוברים על ילדים ועל מבוגרים כאחד במעבר למדינה חדשה.
כאשר עוברים למדינה דוברת אנגלית, כמו למשל במקרה של הגירה לאוסטרליה, לחלק מהאנשים קל יותר, משום שבסיס השפה האנגלית נלמד בבית הספר. אך בהגירה למדינה אחרת כמו הגירה לגרמניה מישראל או לצרפת, יש להתמודד עם שפה חדשה לגמרי. אז מה יכול לעזור לכם לעבור את המעבר בקלות ולהסתגל לתרבות החדשה?
נסו להתכונן מראש וללמוד את השפה המקומית
אין זה משנה מהי השפה המדוברת במקום, לימוד מוקדם של השפה המקומית יכול לעזור לכם להתגבר על המכשול הראשוני. כבר בארץ תוכלו להתחיל להתרגל לטון של השפה ולמבטא השונה, ולנסות להעשיר את אוצר המילים - מילה אחר מילה - על מנת שתוכלו להגיע למצב שבו אתם יכולים לנהל שיחה בסיסית בשפה זו.
למדו מהם הבדלי התרבויות בין המדינות
ישראלים שעושים רילוקיישן לארה"ב מספרים על ניואנסים קטנים הקשורים להבדלי התרבויות. במקום לתכנן פגישות בין הילדים בצורה ספונטנית, בארה"ב רצוי לקבוע מראש "פליי-דייט" - מפגש מתואם בין הילדים למשחק משותף, למשל.
מומלץ לדבר מראש עם ישראלים המתגוררים במקום, לקרוא פורומים בתחום הרילוקיישן לאותה המדינה ולהשיג כמה שיותר מידע מוקדם על הבדלי התרבויות. נכון, לא תוכלו לשנות את האוכלוסייה המקומית, אך הכנה מוקדמת של המשפחה להבדלים תעזור לכם להסתגל ביתר קלות.
ערכו לילדים מסיבת פרידה מסודרת מהגן או מבית ספר
לדברי יועצי הורים רבים, חלק חשוב מההסתגלות של הילדים לתרבות החדשה הוא סגירה מסודרת של התקופה הקודמת בחייהם. מסיבה בגן או בבית הספר, בה הם נפרדים מחבריהם, עד שייפגשו שנית כאשר הילדים יבקרו בארץ, החלפה של אימיילים או של פרטי חשבונות סקייפ - כל אלה חשובים במיוחד עבור ילדים ובני נוער, על מנת שיוכלו להיפתח לתרבות החדשה ולהתחיל מחדש.
אם מדובר בילדים קטנים, תוכלו לשלב את המסיבה אפילו במתן מזכרת קטנה עם תמונות הילדים על מנת שיהיה לחברים משהו מהם, ולהסביר קצת על תהליך הרילוקיישן שהינכם עושים וגם מה המאפיינים השונים של המדינה אליה אתם עוברים.
התחילו ללמוד על העיר החדשה אליה תעברו
אם אתם יודעים מראש לאן תעברו במדינה החדשה, תוכלו להתחיל ללמוד את כל מה שקשור אליה. מקומות בילוי מועדפים, היכן ממוקמת הספרייה הציבורית, מהן דרכי התחבורה האפשרויות במקום (לדוגמה, בקנדה או באזורים מסוימים בארה"ב תוכלו להכיר מראש את מפת הסאבווי, וללמוד איך לקרוא אותה). הפכו את ההכנה לרילוקיישן למשימה משפחתית בה גם הילדים אוספים מידע משמעותי. תוכלו לייצר אפילו פלקט צבעוני ולהוסיף אליו תמונות ממדינת היעד, ומילים בשפה אותה אתם עומדים לדבר. הסוד המומלץ על ידי יועצים רבים הוא לחיות כאילו כבר עברתם.
אל תיקחו איתכם את כל הבית
לפני מעבר יש נטייה לרצות לאסוף אתכם את כל הבית, ולעשות "העתק-הדבק" במקום החדש. חלק מרכזי מיכולת ההסתגלות הוא דווקא היכולת להשאיר חלק מהחפצים שלכם בארץ, לתת אותם לחברים או לתרום אותם. במדינה החדשה תוכלו לרכוש ציוד חדש או משומש ולהתחיל מחדש.
לסיכום, מעבר לתרבות חדשה אינו קל, אך עם הכנה מתאימה כל בני הבית יוכלו להסתגל למקום, ולמצוא חברים טובים גם במדינה אחרת.
כאשר עושים רילוקיישן, חשוב מאד לא לשכוח להצטייד בביטוח רפואי מקיף ומתאים לחו"ל. פנו אלינו עוד היום ונשמח להתאים לכם כיסוי רפואי מושלם!
מאמרים נבחרים
כמה טוב שבאתם הביתה: גרים בחו"ל, מתחסנים בישראל
אירופה בסגר, בארצות הברית החיסונים מתעכבים ושלא נדבר על מה קורה במזרח הרחוק - יותר ויותר ישראלים שחיים בחו"ל מעדיפים להגיע לביקור מולדת להתחסן. אז איך עושים את זה? המדריך המלא
קרא עוד >>מדריכים לניתוק תושבות - עו"ד גיא חן
עו"ד (רו"ח) גיא חן - מומחה מיסוי בינלאומי מסביר על דו"ח ניתוק תושבות, על מי מוטלת החובה להגישו ומתי, ומידע חשוב נוסף בנושא
קרא עוד >>הכנה ושימור שפה ברילוקיישן
אפרת מרקו – מרצה בנושאי שפה, חינוך וטכנולוגיה ומייעצת למשפחות לפני או אחרי רילוקיישן בנושאי הכנה ושימור שפה.
קרא עוד >>