איך להכין את עצמכם לרילוקיישן?
קיבלתם הצעת עבודה בחו״ל, החלטתם לעשות שינוי ולבצע רילוקיישן למקום אחר, לספוג אווירה, תרבות, שפה- ההתרגשות כמובן בשיאה הרי לא כל אחד זוכה לחוות חוויה כזו ויחד איתה עלינו להתכונן כמו שצריך ולהיערך שכן מעבר לחו״ל שונה לחלוטין ממעבר דירה בישראל. אז איך תכינו את עצמכם לרילוקיישן?
במאמר הבא תקבלו 10 טיפים שיעזרו לכם מאוד לנחות נחיתה רכה ביעד החדש
יודעים כבר איפה המקום? - מצוין! כעת, כמה דברים שכדאי לעשות:
-
כדאי להצטרף לקבוצות בפייסבוק שקשורות למקום אליו אתם עוברים: ישראלים יודעים בדיוק איפה כדאי לנחות ולכן תוכלו למצוא קבוצת ישראלים בפייסבוק כמעט בכל מקום על הגלובוס. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחפש את הקבוצה לפי העיר ו/או המדינה אליהן אתם צפויים לעבור, לבקש הצטרפות ולאתר מישהו שמוכן לעזור ויש הרבה כאלה. כך תוכלו לשאול את כל השאלות כמו למשל עלויות מחיה, מסגרות חינוכיות, איפה הכי כדאי לגור ועוד. כך למשל, אם אתם עושים רילוקיישן לארה"ב, אז תוכלו לחפש קבוצות בנושא ולקבל בהן טיפים רבים כמו על תכניות ביטוח בריאות בארה"ב.
-
מומלץ לברר על מזגי האוויר לאורך השנה כדי לדעת איך להתארגן מבחינת לבוש: יש מקומות שדומים במזג האוויר לישראל, אך אם אתם נוסעים לצפון ארצות הברית, מבצעים הגירה לקנדה או לצפון/מזרח אירופה, עליכם להצטייד בהתאם. נעליים לשלג, בגדים תרמיים ומעיל טוב הכרחיים למקומות הקרים הללו.
-
ביטוח רפואי לפי הצרכים שלכם ושל הילדים: מאוד חשוב לעשות את המעבר עם ביטוח רפואי חו"ל מתאים. כך, תוכלו להגיע לביקורים אצל רופא משפחה, רופאים מומחים ולהזדכות על תרופות וטיפולים מיוחדים מבלי לדאוג. מומלץ לערוך ביטוח שמכסה גם מקרים של אשפוז. במידה ואת בהיריון, הנושא מעט יותר מורכב שכן חברות הביטוח מכסות היריון רק עד שבוע מסוים ולכן תצטרכי לברר על חבילת היריון בהתאם למקום אליו את עוברת הכוללת בדיקות, ביקורים אצל גניקולוג, לידה ואשפוז.
-
מסגרות חינוכיות לילדים: אם אתם עוברים עם הילדים, מאוד חשוב לברר על מסגרות חינוכיות מתאימות לפני המעבר!. במידה ובמקום או בסמוך אליו יש קהילה יהודית, שווה לבדוק את זה דרכם.
-
ספר תרגומון לשפה או אפליקציה מתאימה: אנגלית, ספרדית, צרפתית או איטלקית הן השפות שישראלים מצפים מאוד ללמוד, לשפר או להעשיר ובכל זאת בין אם אתם עוברים למדינה שדוברת את אחת השפות הללו ובין אם לא מומלץ להצטייד בשיחון כדי ללמוד את הבסיס.
- יש לכם בעל חיים?: עליכם לדאוג לכלוב מתאים, לחיסונים ספיציפיים או בדיקות כמו למשל נוגדני כלבת, טפסים, אישורים מישראל עם חותמת של וטרינר היושב בנתב״ג אותם תשלחו אל מדינת היעד. בנוסף, יש לציין בפני חברת התעופה את כל הפרטים הפיוזיולוגיים של הכלב או החתול ואת גודל ומשקל הכלוב.
דירה - את הסעיף הזה מומלץ לחלק:
-
יש להחליט מה עושים עם הדירה אוותה אתם עוזבים בארץ: האם מוכרים, משכירים? מה עושים עם הציוד? לוקחים אותו איתכם, משאירים חלק ניכר ממנו בארץ? בהתאם לכך, תצטרכו להשתמש בשירותי שונים: אחסנה, הובלה ופינוי חפצים מהדירה. ייתכן שבמצב שבו אתם רוצים להיפטר מחלק ניכר מהציוד ולא לקחת אותו עמכם לרילוקיישן, כדאי לפנות לחברה שקונה תכולת דירה וכך גם תעשו איזשהו רווח כלכלי מהעניין.
-
חיפוש ומציאת דירה ביעד הרילוקיישן: מומלץ לנסוע ליעד כמה שבועות לפני כולם ולחפש דירה ביסודיות. הרי תרצו להגיע לתחילת העבודה כשאתם כבר מסודרים ולא לתהחיל להתרוצץ בין בתי מלון בזמן שאתם בוחנים דירות וכבר צריכים להגיע בכל יום לעבודה.
-
אשרות ו-ויזות: יש לדאוג לאישורי שהייה לכולם, אחרת לא תוכלו להישאר במדינה יותר משלושה חודשים.
-
רכב: צריך או לא צריך זו השאלה? בדקו את המרחקים בין המקום בו תגורו, האזור שבו תעבדו, המסגרות החינוכיות כדי שתדעו האם אתם צריכים רכב צמוד או שמא הכל נמצא במרכז העיר ואז אפשר להסתדר גם בלי רכב.
- הכירו את העיר קצת לפני: קראו חומרים, בדקו עם אנשים שביקרו במקום ונסו לאסוף כמה שיותר מידע. מומלץ לרשום את הדברים החשובים כדי שלא תשכחו.
מאמרים נבחרים
כמה טוב שבאתם הביתה: גרים בחו"ל, מתחסנים בישראל
אירופה בסגר, בארצות הברית החיסונים מתעכבים ושלא נדבר על מה קורה במזרח הרחוק - יותר ויותר ישראלים שחיים בחו"ל מעדיפים להגיע לביקור מולדת להתחסן. אז איך עושים את זה? המדריך המלא
קרא עוד >>מדריכים לניתוק תושבות - עו"ד גיא חן
עו"ד (רו"ח) גיא חן - מומחה מיסוי בינלאומי מסביר על דו"ח ניתוק תושבות, על מי מוטלת החובה להגישו ומתי, ומידע חשוב נוסף בנושא
קרא עוד >>הכנה ושימור שפה ברילוקיישן
אפרת מרקו – מרצה בנושאי שפה, חינוך וטכנולוגיה ומייעצת למשפחות לפני או אחרי רילוקיישן בנושאי הכנה ושימור שפה.
קרא עוד >>