מערכת הבריאות ברוסיה
רופאים ישראליים רבים טוענים כי מערכת הבריאות ברוסיה איננה מאוזנת, היא סובלת מפיגור אדיר לעומת מדינות אירופה השכנות לה, וזו גם הסיבה שרבים מתושבי רוסיה בוחרים להגיע לבדיקות ולטיפולים רפואיים בישראל - מה שנקרא "תיירות מרפא". חיזוק לטענות אלו באות לידי ביטוי בעובדה שתוחלת החיים ברוסיה נמוכה משמעותית בהשוואה למדינות מערביות אחרות. רוסיה ממוקמת במקום 163 בעולם עם תוחלת חיים ממוצעת בה גברים מגיעים לגיל 60 ונשים לגיל 73.
הבעיות במערכת הבריאות הרוסית
כמו כן, תמותת התינוקות ורמת התחלואה בה גבוהות מאוד. גם הרופאים ממוצא רוסי אשר עובדים בישראל מאז העלייה הגדולה בשנות ה-90 טוענים כי רוסיה נמצאת בפיגור והרפואה שם ברוב האזורים, נשארה ברמה של עולם השלישי. הבעיה איננה נמצאת בתקציבי בתי החולים או במכשור הרפואי המתקדם שקיים ברוסיה, אלא בעיקר ברמת הידע המקצועי של הרופאים.
בעיה נוספת ממנה סובלת מערכת הבריאות ברוסיה, היא היותה מעורבת בפוליטיקות של מפלגות, הכל מבוסס על כסף. אם לא די בכך, הציבור הרוסי ברובו לא סומך על הרופאים ברוסיה, שכן הכל מתבסס על תשלום פר בדיקה. בשונה ממדינות רבות, ברוסיה הנגישות לרופא הינה נמוכה במיוחד. בכדי להיפגש עם רופא יש צורך להגיש בקשה מיוחדת. נתונים אלא מתנגשים עם חוזק הכלכלה הרוסית שנחשבת לאחת המדינות המשגשגות מבחינה תעשייתית ועסקית. זו גם הסיבה שישראלים רבים רואים בה פוטנציאל השקעה אדיר ומחפשים מקומות חדשים להשקיע בה.
במה בא לידי ביטוי חוסר האיזון במערכת הרפואה הרוסית?
כאמור, מצד אחד ברוסיה כמות הרופאים גבוהה ביחס לכמות התושבים, הציוד והמרכזים הרפואיים הם מהטובים בעולם, אך מצד שני אחוזי התמותה בגילאים מוקדמים גבוהים מאוד בשל חוסר בידע ובהכשרות המקצועיות.
מה קורה כשמגיעים לרופא ברוסיה?
במידה והחלטתם לעשות רילוקיישן לרוסיה או ללמוד ברוסיה, חשוב להכיר את המערכת הבריאותית במדינה.
רק לאחר שהמטופל מגיש בקשה להיפגש עם רופא ולקבל מרשמים הוא מקבל אישור לפגישה רפואית. תקופת ההמתנה משתנה, אך בדרך כלל מכיוון ומדובר ברפואה בתשלום, כלומר אין מערכת רפואה ציבורית כמו בישראל ובמדינות אחרות באירופה, הפגישה מתקיימת מהר. בגין העובדה שמשכורות הרופאים ברוסיה כל כך נמוכות והרופאים במצב כלכלה קשה, עבור כל בדיקה או טיפול, המטופל משלם תשלומים נוספים. כאן מתחילה הבעיה, שכן לעתים הרופאים שולחים את המטופלים שלהם לבדיקות שלא לצורך ולכן האמון ברופאים ובמערכת הבריאות בכלל - נפגע. מטופלים שמגיעים לישראל מספרים כי לעתים מאובחנות מחלות שקריות. נוסף לכל הצרות הללו, אחוזי התרופות המזוייפות ברוסיה מגיעים לשיעור של עשרות אחוזים.
לסיכום, קשה להגיד שברוסיה יש מערכת בריאות יציבה. לכן, אם אתם טסים לרוסיה במסגרת רילוקיישן או למטרת מגורים לטווח ארוך, כדאי מאוד להצטייד בפוליסת ביטוח בריאות לחו"ל שתתאים לשהות שלכם ברוסיה. חברת דיוידשילד פיתחה תוכניות ביטוח רפואי מקיפות עבור ישראלים החיים באירופה וברוסיה בפרט. למידע נוסף על ביטוח רפואי לישראלים החיים ברוסיה.
מאמרים נבחרים
כמה טוב שבאתם הביתה: גרים בחו"ל, מתחסנים בישראל
אירופה בסגר, בארצות הברית החיסונים מתעכבים ושלא נדבר על מה קורה במזרח הרחוק - יותר ויותר ישראלים שחיים בחו"ל מעדיפים להגיע לביקור מולדת להתחסן. אז איך עושים את זה? המדריך המלא
קרא עוד >>מדריכים לניתוק תושבות - עו"ד גיא חן
עו"ד (רו"ח) גיא חן - מומחה מיסוי בינלאומי מסביר על דו"ח ניתוק תושבות, על מי מוטלת החובה להגישו ומתי, ומידע חשוב נוסף בנושא
קרא עוד >>הכנה ושימור שפה ברילוקיישן
אפרת מרקו – מרצה בנושאי שפה, חינוך וטכנולוגיה ומייעצת למשפחות לפני או אחרי רילוקיישן בנושאי הכנה ושימור שפה.
קרא עוד >>