טיפים לרילוקיישן
אז בחרתם את מדינת היעד ועכשיו אתם מתכוננים למעבר, אבל מאיפה להתחיל? מעבר מדינה כולל המון הכנות טכניות וכן הכנות נפשיות.
ריכזנו עבורכם רשימה של 15 טיפים מנצחים לביצוע רילוקיישן חלק:
- אספו כמה שיותר מידע: ידע מנצח הכל ולא בכדי, ככל שתדעו יותר על המדינה אליה אתם עתידים להגר, כך המעבר יהיה חלק יותר. נסו לאסוף מידע בנוגע לאקלים, אוכל, מקומות מעניינים ששווה להכיר וייחודיות של המקום החדש.
- יוקר מחייה - בררו עוד לפני שאתם יוצאים למסע מהי עלות המחייה במדינה החדשה, ישנן מדינות שתופתעו לגלות, זולות הרבה יותר ממה שחשבתם, ולהפך.. לכן, הכנה מראש תסייע לכם להבין את המצב יותר טוב וכן לתכנן תקציב עתידי נכון יותר.
- דיור: בדקו מה הם עלויות הדיור וכן היכן עדיף לשכור דירה באופן ראשוני. כמעט לכל מדינה יש את אתרי חיפוש הדירות שלה וכן המלצות על מגורים מרכזיים, כך שעוד לפני שאתם מתכננים לעבור- כדאי שתדעו לאן אתם עוברים פחות או יותר. אחרי הכל, לא תרצו להתגורר בשכונה לא טובה או לשלם מחיר גבוה יותר ממחירי השוק הרגילים.
- ביגוד והכנה לאקלים חדש: במדינות שונות בעולם, יש אקלים אחר לחלוטין ממדינת ישראל, לכן יש להתכונן לכך בהתאם. למשל, אם מדובר במדינה קרה במיוחד, עדיף להצטייד בציוד ראשוני לתחילת השהות שם ולקנות מעיל הגון, מגפיים מתאימות וכן סוודרים. כמובן שבמקום החדש, תבצעו את הקניות ההכרחיות, אך עדיף להגיע מוכנים עם ציוד מותאם על מנת לא להתקל בקשיים מיותרים.
- תרופות וביטוח רפואי: לפני שאתם עוזבים את הארץ דאגו לוודא כי יש לכם פוליסת ביטוח מתאימה עבורכם ועבור בני המשפחה. כמו כן, באם אתם נוטלים תרופות באופן קבוע או נמצאים תחת פיקוח רפואי- רצוי כי תצטיידו במרשמים והנחיות מתאימות בנוגע לתנאים הרפואיים שאולי תזדקקו להם במדינה החדשה.
- חבילות אינטרנט וסים מקומי: נסו לברר עוד מהארץ כיצד תוכלו להשמיש את מכשירי הטלפון שלכם. אינטרנט ותקשורת הם מצרך הכרחי כאשר מבצעים רילוקיישן, שכן זו הדרך היחידה לשמור על קשר עם אנשים מהארץ או עם המשפחה שלכם לאחר שעוברים מדינה. נסו לברר מה הם התנאים שמציאות חברות הסלולר השונות, כך שכאשר תגיעו למדינה החדשה כל שעליכם לעשות יהיה- לקנות סים חדש.
- מעבר דירה וחוזי שכירות: אם אתם בעלי בית, תרצו להשכיר אותו למשך התקופה בה לא תשהו בארץ, אל תחכו עם זה לרגע האחרון. מצאו שוכרים מתאימים מבעוד מועד. כמו כן, אם אתם שוכרים דירה, דאגו לסיים את החוזה בזמן ולעמוד בתנאי חוזה השכירות אל מול בעל הבית. כך שלא תאלצו להפסיד כספים מיותרים.
- מכירת ציוד: הגירה לארץ אחרת כוללת שהייה ממושכת במדינה החדשה, כך שאם יש ברשותכם רכוש שאתם לא צריכים, כדאי שתמכרו אותו לפני המעבר. למשל: רכבים, או ריהוט שאתם לא מתכננים לקחת איתכם.
- פרטים טכניים והתנתקות מרשתות סלולריות ואינטרנטיות: זכרו שעליכם להתנתק מכל הספקים המקומיים במדינת ישראל לפני המעבר, כמו למשל: חוזה חברה סלולרית, שירותי חנייה, אינטרנט וכבלים וכן הלאה. חבל שייחבו אותכם על שירותים שאינכם משתמשים בהם בגלל שאתם לא גרים בארץ.
- רכישת כרטיסי טיסה: לפני הטיסה, בדקו את העלויות ואת חברות התעופה שיכולות להיות מועילות עבורכם. למשל, באירופה קיימות חברות תעופה מוזלות שעדיף לטוס איתם ולשלם פחות כסף מאשר עם חברות גדולות ויקרות יותר.
- מזוודות ואריזות: וודאו כי יש ברשותכם את כמות המזוודות הרצויה וכן את הגודל המתאים, כמובן שעדיף לקנות מזוודה אחת גדולה לפחות של 35 ק"ג, אולם תוספת של מזוודות קטנות תוכל להציל אתכם ברגע האמת כך שלא תשארו בלי מקום בעת האריזה.
- ספרים: נכון, כיום ניתן לרכוש ספרים בעברית דרך האינטרנט, אבל לא תרצו להתקע בלי ספרים מהנים בעברית. עדיף להצטייד במעט ספרים שחשובים לכם או ספרים חדשים שאתם מעוניינים לקרוא על מנת שלא תרגישו מנותקים מהרצון לקרוא בעברית.
- קניית אוכל ומצרכים מישראל: אל מנת להפחית את הגעגועים לבית, רצוי לקנות מצרכים שניתן לקחת איתכם לחו"ל עבור תקופה השהייה הראשונית כמו, טחינה, קפה שחור ומיני מצרכים שלא ניתן להשיג בקלות בחו"ל.
- צ'ק ליסט: וודאו כי הכנתם צ'ק ליסט לפני הנסיעה וכי דאגתם לטפל בהכל. זמן קצר לפני מועד הטיסה תמצאו את עצמכם תחת לחץ רב ולכן חשוב דווקא בשלב זה להיות כמה שיותר מאורגנים על מנת שלא תשכחו שום דבר חשוב.
- ביקורים, פרידות וחיבוקים: אל תשכחו להקדיש זמן לכל האנשים החשובים לכם בארץ לפני הטיסה. לא תרצו לשכוח להפרד ממישהו, ואולי גם לבצע מסיבות פרידה מהחברים בעבודה או מהמשפחה והבית.
מאמרים נבחרים
כמה טוב שבאתם הביתה: גרים בחו"ל, מתחסנים בישראל
אירופה בסגר, בארצות הברית החיסונים מתעכבים ושלא נדבר על מה קורה במזרח הרחוק - יותר ויותר ישראלים שחיים בחו"ל מעדיפים להגיע לביקור מולדת להתחסן. אז איך עושים את זה? המדריך המלא
קרא עוד >>מדריכים לניתוק תושבות - עו"ד גיא חן
עו"ד (רו"ח) גיא חן - מומחה מיסוי בינלאומי מסביר על דו"ח ניתוק תושבות, על מי מוטלת החובה להגישו ומתי, ומידע חשוב נוסף בנושא
קרא עוד >>הכנה ושימור שפה ברילוקיישן
אפרת מרקו – מרצה בנושאי שפה, חינוך וטכנולוגיה ומייעצת למשפחות לפני או אחרי רילוקיישן בנושאי הכנה ושימור שפה.
קרא עוד >>